Järjestyksessään kolmas 3×3 SM-kiertue huipentui lauantaina, kun Helsingissä Oodin edustalla ratkottiin vuoden 2020 suomenmestarit. Mestaruudet voittivat naisissa toistamiseen Bebes ja miehissä Omnia Academy.

3×3 SM-kiertue on saatu tämän kesän osalta päätökseen. Lauantain SM-finaaliturnaus oli 3×3-kesän kahdeksas ja samalla viimeinen turnaus, jossa nähtiin kesän turnauksissa reilusta sadasta joukkueesta parhaiksi karsiutuneet 12 kovaa 3×3-joukkuetta.

Naisten Pirkka PRO -sarjan finaalissa pelasivat puhtaalla pelillä edennyt Bebes sekä Karhukissat. Bebes sai ensimmäisistä minuuteista lähtien otteen pelistä. Nopea hyökkäyspeli sekä kova puolustus toivat suomenmestaruuden lukemin 13-7. Bebes-joukkueessa pelasivat naisten maajoukkueesta tutut Vilma Kesänen, Anni Mäkitalo, Ella Salminen ja Sofia Pelander.

Naisissa pronssia voitti Hemingway’s Ladies.

Miesten Pirkka PRO -sarjan finaaliin eteni Helsingin osaturnauksessakin finaalissa kohdanneet kaksinkertainen Suomen mestari TAT Ballzy Finland ja Omnia Academy. Joukkueet kohtasivat jo alkulohkossa, jolloin Omnia Academy oli myös vahvempi lukemin 16-11. Finaali pysyi tiukkana pitkään, mutta lopussa Omnia Academy repäisi eron ja voitti suomenmestaruuden lukemin 14-11. Omnia Academy-joukkueessa pelasivat Mustapha Amzil, Federiko Federiko, Samatar Aboka sekä Justice Graham.

Miehissä pronssia ansaitsi tiukan pelin päätteeksi Yökoris.