Oklahoma City Thunderia viiden edelliskauden ajan valmentanut Billy Donovan on jättänyt tehtävänsä joukkueen päävalmentajana. Thunder ja Donovanin sopimus päättyi tähän kauteen eivätkä osapuolet tee jatkosopimusta.

Donovan vei OKC:n joka vuosi pudotuspeleihin ja tänä vuonna hänet valittiin valmentajien toimesta myös vuoden NBA-valmentajaksi yhdessä Milwaukeen Mike Budenholzerin kanssa. NBA-toimittajien äänestyksessä hän sijoittui kolmanneksi Toronton Nick Nursen ja Budenholzerin takana.

Donovanin palveluksilla riittää varmasti kysyntää ja ESPN:n tietojen mukaan Lauri Markkasen Chicago Bulls on yksi niistä seuroista, joka olisi kiinnostunut keskustelemaan Donovanin kanssa. Bullsilla on parhaillaan valmentajahaastattelut menossa useiden eri kandidaattien kanssa. Donovan saattaa kiilata varsin korkealla Bullsin papereissa, sillä hänellä on ehdokkaista selkeästi kovimmat näytöt.