Korisliigassa pelaava Uudenkaupungin Korihait on kiinnittänyt neljännen ulkomaalaispelaajan tulevan kauden joukkueeseen, kun laituri Byron ”Bo” Zeigler kirjoitti pelaajasopimuksen seuran kanssa. Bo Zeigler on Korihaissa pelaavan Trey Zeiglerin serkku. Lisäksi Korihait-kasvatti Jaakko Lahti liittyy edustusjoukkueen harjoitusrinkiin.

198-senttinen Zeigler, 25, aloittaa Uudessakaupungissa kolmannen ammattilaiskautensa. Detroitista kotoisin oleva Zeigler pelasi yliopistokoripalloa kahdessa opinahjossa. Kaudet 2013-17 vierähtivät South Floridan yliopistossa ja viimeinen yliopistokausi 2017-18 George Washingtonin yliopistossa. Viimeisellä kaudellaan Zeigler pelasi 32 ottelua ja kirjoitti tehoikseen keskimäärin 7,4 pistettä, 3,0 levypalloa ja 1,1 torjuntaa.

Ensimmäisen ammattilaiskautensa Zeigler vietti Isossa-Britanniassa tehden Glasgow’ssa 34 ottelussa keskimäärin 10,2 pistettä, 4,8 levypalloa ja 1,8 syöttöä. Viime kaudella Zeigler pelasi Norjassa.

Energinen Zeigler tunnetaan pelikentillä vahvana puolustuspään pelaajana, jonka tehtävänä on ollut vastustajajoukkueiden parhaiden pelaajien pysäyttäminen. Toinen ominaisuus, mistä Zeigler tunnetaan, on ponnistusvoima, jonka korkeudeksi on aikoinaan mitattu 104 senttimetriä.

Korihaiden päävalmentaja Jarno Nikula halusi neljänneksi vahvistukseksi puolustuspään eksperttiä.

– Zeigler on parimetrinen, urheilullinen kolmos- ja nelospaikan pelaaja. Kova puolustaja, jolta löytyy energiaa. Juuri sen tyyppistä pelaajaa hainkin, joka pelaa puolustus edellä. Vaihtoehtoja oli muitakin, mutta Zeigleriin päädyin. Sain hyvää taustatietoa hänestä Treyn kautta, mikä vahvisti päätöstä, kertoo Nikula Korihaiden sivuilla.

Jaakko Lahti vahvistaa harjoitusrinkiä

Korihaiden harjoitusrinki saa lisätäydennystä, kun Korihait-kasvatti Jaakko Lahti liittyy harjoitusvahvuuteen. 23-vuotias takamies on pelannut seuran edustusjoukkueessa viiden kauden ajan pelaten yhteensä 73 ottelua Korisliigassa ja I-divisioona A:ssa.

Korihaiden sopimustilanne kaudelle 2020-21: Bo Zeigler (USA), Trey Zeigler (USA), Trevor Blondin (USA), Kai Mitchell (USA), Atte Perttu, Miikka Marttinen, Samuli Oja, Mirko Laitinen, Tommi Lehtonen, Aamos Nikula ja Jaakko Lahti.