Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on perjantaina julkaisemansa tiedotteen mukaan siirtämässä marras- ja helmikuun EM-karsintaikkunat NBA:sta ja NHL:sta tuttuihin ”kupliin” varotoimenpiteenä koronaviruspandemiaan.

FIBA:n tiedotteessa kerrotaan, että jäljellä olevat EM-karsintaottelut pelataan 4–8 joukkueen ”kuplissa”, jotka vastaavat yhtä tai kahta EM-karsintalohkoa. Lohkojen isäntäkaupungit jaetaan myöhempänä ajankohtana maantieteellisin perustein.

FIBA kertoo päätyneensä ratkaisuun EM-karsintojen isäntämaiden kansanterveysasiantuntijoiden kanssa keskusteltuaan ja noudattavansa kuplissa FIBA:n terveysprotokollia, johon lukeutuvat virustestaus sekä joukkueiden eristäminen turvalliseen ympäristöön karsintojen isäntäpaikkakunnilla.

– FIBA:n tarjoamat yksityiskohdat ovat tähän mennessä niukat, mutta päätös ei ollut myöskään täysin odottamaton. Jäämme odottamaan lisätietoja mahdollisista karsintakuplista ja keskitymme omalta osaltamme valmistautumaan karsintoihin mahdollisimman hyvin, Suomen Koripalloliiton toimitusjohtaja Ari Tammivaara kommentoi liiton tiedotteessa.