Suomalaiskaksikon ammattilaisura starttaa Espanjassa – ”Tätä olen odottanut viimeiset neljä vuotta”

Espanjan Liga Femenina käynnistyy tulevana viikonloppuna ja tällä kaudella sarjassa nähdään kaksi suomalaispelaajaa, kun Sara Rokkanen ja Marianne Kalin aloittavat ammattilaisuransa CB Bembibren joukkueessa.

Molemmat viettivät edelliset neljä vuotta USA:n yliopistosarjassa ja palaavat nyt vanhalle mantereelle käynnistämään ammattilaisuraansa. Rokkanen pelasi yliopistouransa Toledossa ja Kalin puolestaan Hofrassa.

Kaksikon päätyminen samaan seuraan oli sattumaa, sillä kumpikaan ei tiennyt toisen aikeista.

– Kun allekirjoitin sopimusta, niin en tiennyt Saran tehneen myös sopimuksen, Kalin valottaa Koripalloliiton tiedotteessa.

Kalin on luonnollisesti iloinen, että ammattilaisura alkaa tutun kaverin kanssa.

– Kiva, kun on toinen suomalainen ja hänen pelityylinsä on tuttu maajoukkueesta. Se on tärkeää, kun kaikki pelaajat ovat tällä kaudella uusia eikä kukaan ole pelannut tässä joukkueessa ennen.

Neljän yliopistovuoden jälkeen Kalin nauttii päästessään kääntämään uuden lehden urallaan. Pelillisesti erot USA:n yliopistokorikseen ovat selvät.

– Tempo on tosi kova ja menemme koko ajan edestakaisin. Minulla oli ikävä tätä eurooppalaista peliä. Hyökkäysaika on lyhyempi, pallo liikkuu nopeammin ja enemmän eikä ole sellaista yksi vastaan yksi –pelaamista, Kalin vertailee.

Samoilla linjoilla on myös Rokkanen.

– Tätä olen odottanut viimeiset neljä vuotta ja olen iloinen, että olen palannut Eurooppaan pelaamaan korista. Yliopistossa peli on niin erilaista ja mielestäni eurooppalainen peli sopii minulle paremmin ja olen tykännyt espanjalaisesta pelityylistä, Rokkanen kertoo.

Bembibre sijoittui kesken jääneellä viime kaudella sarjassa viimeiseksi ja on muuttunut täksi kaudeksi kokonaan, sillä viime kauden joukkueesta ei jatkanut yksikään pelaaja. Rokkasen harteilla joukkueen viime kausi ei paljon paina.

– Joka peliin lähdetään haastamaan. Uusi vuosi, uudet kujeet, Rokkanen heittää.

Bembibre pelasi harjoituskaudella yhteensä neljä ottelua ja ne menivät joukkueen tutustuessa toisiinsa.

– Harjoituspelit ovat olleet opettavaisia. Olemme petranneet koko ajan, vaikka se ei ole aina näkynyt tuloksissa. Meidän täytyy saada sekä joukkueen että omaa peliä vielä varmemmaksi, mutta opimme tuntemaan toisiamme koko ajan paremmin, Kalin arvioi.

Uusi joukkue tarkoittaa myös sitä, että kaikilla on näyttöpaikka. Päävalmentaja Pepe Vazquez jakoikin laajalti vastuuta harjoituskaudella eikä yksikään pelaaja pelannut otteluissa 25 minuuttia enempää.

– Kaikki ovat samalla viivalla. Valmentajamme on sanonut, että treenien kautta ansaitsee myös peleissä vastuuta. Se on ihan hyvä, että omaan rooliin voi vaikuttaa vain omalla tekemisellään. Treenipeleissä kaikki ovat saaneet mahdollisuuden, toteaa Kalin tyytyväisenä.

Euroliigajoukkueet Avenida ja Girona ovat sarjan suurimmat tähdet ja Bembibre kuuluu sarjan pienimpiin seuroihin. Bembibre lähtee kauteen ennakkoluulottomasti.

– Me lähdemme sarjaan haastajina. Meillä on tosi nuori joukkue ja tämä on suurimmalle osalle ensimmäinen kausi ammattilaisena. Meiltä puuttuvat sellaiset kokeneet ja tähtipelaajat, mutta menemme nuoruuden voimalla ja haastamme muita joukkueita omalla tekemisellämme ja kovalla puolustuksella, Kalin sanoo.

Kalin lähtee debyyttikauteensa ammattilaisena maltillisin tavoittein keskittyen kehittämään omaa peliään.

– Haluan kehittää omaa pelivarmuuttani ja treenata kovaa, että kehityn. Tämä on niin kova sarja, jossa on kovia pelaajia, että pelikovuutta ja -varmuutta pitää kehittää. En halua asettaa liian kovia tavoitteita ensimmäisenä ammattivuotena, vaan haluan vain treenata kovaa ja sitä kautta kehittää henkilökohtaisia taitoja paremmiksi.

Omalta osaltaan Rokkanen toivoo sekä vastuuta että onnistumisia.

– Harjoitusotteluissa peliaikaa on jaettu tarkoituksellisesti tasaisesti. Nähtäväksi jää millainen rooli minulla tulee olemaan, mutta treeneissä on mennyt hyvin henkilökohtaisesti, joten vastuuta pitäisi tulla.

– Tavoitteena on pelata mahdollisimman hyvin omalla tasollani ja nauttia kaudesta.

CB Bembibre kohtaa lauantaina avausottelussaan IDK Euskrotnenin.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.