Ilari Seppälä ja Henri Kantonen ovat ottaneet ison roolin Aix-Mauriennen joukkueessa heti ja lukeutuivat joukkueensa parhaimmistoon viime viikon peleissä. Marius van Andringan kausi käynnistyi Ranskan LM1:ssä ja Daniel Dolenc lähenteli tupla-tuplaa Itävallan liigan sarja-avauksessa.

Sasu Salinin urakka Mestarien liigan lopputurnauksessa loppui lyhyeen, kun Teneriffa taipui puolivälierässä Zaragozalle 81-87 (40-39). Salin nakutti ottelussa 10 pistettä, otti kolme levypalloa ja sai yhdet merkinnät syöttö- ja riistotilastoihin.

– Kentällä tapahtui aika paljon huonoja juttuja ja se vaikutti meihin. Vaikea peli, vähän kunnioituksen puutetta, vähän heikkoa puolustamista ja hyökkäämistä, Salin summasi pelin ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.
Ottelutilastot

Lassi Tuovin valmentama Strasbourg otti kauden avausvoittonsa Ranskan ProA:ssa voitettuaan Chalon/Saonen vieraskentällä 76-54 (25-29).

– Kun sinulle tehdään ensimmäisessä pelissä lähes 100 pistettä, niin on selvää mihin seuraavalla viikolla keskitytään: puolustukseen, Tuovi aloitti ottelun perkaamisen Strasbourgin sivuilla.

– Tänään meille tehtiin vain 54 pistettä ja vieläpä vieraskentällä. Se on hyvä, Tuovi jatkoi.
Ottelutilastot

ProB:n Leaders Cupissa Ilari Seppälän ja Henri Kantosen joukkue Aix-Maurienne pelasi viikolla kahdesti. Aix-Maurienne kaatoi toistamiseen Antibesin hakiessaan nyt 79-74 (36-38)-vierasvoiton. Seppälä pelasi tehokkaasti heittäen 11 pistettä, antaen viisi syöttöä ja riistäen pallon kahdesti. Kantonen ei pelannut ottelussa.
Ottelutilastot

Viikon toisessa pelissä Fos-sur-Mer oli toistamiseen vahvempi joukkueiden kohtaamisessa. Aix-Maurienne hävisi kotikentällään 55-92 (24-32). Tällä kertaa Kantonen oli mukana ja suomalaiskaksikko oli joukkueensa parhaat pistemiehet molempien heittäessä 11 pistettä. Kantonen lähenteli tupla-tuplaa saalistaessaan lisäksi kahdeksan levypalloa ja tilastot kaunistuivat myös kolmella syötöllä. Seppälän tilastoja täytettiin lisäksi kahdella levypallolla, viidellä syötöllä ja riistolla. Aix-Mauriennen saldoksi Leaders Cupissa tuli kaksi tappiota ja kaksi voittoa. Fos-sur-Mer voitti lohkon ja eteni jatkoon.
Ottelutilastot

Ranskan LM1:ssä Marius van Andringan kausi käynnistyi voitolla, kun Lorient kaatoi Les Sablesin selvästi 72-56 (36-24). Van Andringa keräsi debyytissään kuusi pistettä, neljä levypalloa ja yhden syötön.

– Voitimme suhteellisen helposti. Itse pelasin paljon ja heitin paljon, mutta vähän meni sisään. Makea kuitenkin, että voitettiin. Vastassa oli sarjanousija ja oli kiva voittaa, van Andringa miettii.

Seuraavaksi Lorient on pelivuorossa jo tiistaina, kun vastaan asettuu Bordeaux.

– Bordeaux ei ole koronatartunnan takia treenannut kahteen viikkoon ja heidän hallinsa on ollut kiinni. Eli he tulevat meitä vastana ilman yhtään treeniä. He kysyivät voisivatko he tulla tänne jo päivää aiemmin, että voisivat edes kerran harjoitella meidän hallissamme, mutta Lorientin kaupunki sanoi, ettei missään nimessä, van Andringa valottaa lähtökohtia tiistain otteluun.

Alexander Madsenin kausi Viron ja Latvian yhteisliigassa käynnistyi 81-62 (54-33)-voitolla Ogresta. Madsen sai tilastokirjoihinsa seitsemän pistettä, viisi levypalloa ja kaksi syöttöä.
Ottelutilastot

Italian liigassa Topias Palmin Cremona hävisi kotonaan Reyer Venetsialle 66-83 (37-45). Palmille kertyi ottelussa 10 pistettä ja yksi levypalloa.
Ottelutilastot

Itävallan liigassa Daniel Dolenc oli lähellä tupla-tuplaa, mutta Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden hävisi kauden avauksessaan Klosterneuburgille 68-75 (37-38). Dolenc tilastoi 12 pistettä, yhdeksän levypalloa, syötön ja riiston.
Ottelutilastot