Loukkaantumisista kärsivä Kataja täydensi joukkuettaan suomalaisjärkäleellä – ”Tulee todella tarpeeseen”

Joensuulainen Korisliiga-joukkue Kataja Basket täydentää loukkaantumisten ruhjomaa miehistöään. Samuli Vanttajan ollessa sivussa ainakin alkukauden saadaan sisäpeliin apuja 210-senttiseltä Mika Nuolivirralta, jonka kanssa on sovittu kaksi kuukautta kestävästä pestistä.

26-vuotias Rekolan Urheilijoiden kasvatti on pelannut Korisliigaa aiemmin kahden kauden ajan. Hänellä on kokemusta myös lajin emämaasta USA:sta, jossa opiskeli ja pelasi kaikkiaan neljä vuotta. Tilillään on 73 nuorten maaottelua ja yksi Haastajamaajoukkue-ottelu.

Viime kaudella Nuolivirta pelasi Kouvoissa. Peliaikaa kertyi keskimäärin kahdeksan minuuttia per ottelu missä ajassa tilastoihin tallennettiin lukemat 2,9 pistettä ja 1,6 levypalloa. Korisliiga-debyyttikaudellaan 2018-19 hän edusti Uudenkaupungin Korihaita. Tuolloin tilastonsa kirjattiin keskimäärin 17 peliminuutissa 6,9 pisteeseen ja 2,8 levypalloon. Kahden pisteen heittotarkkuus oli 56 % ja kolmosten 37 %.

Viimeinen kautensa (2017-18) Yhdysvalloissa oli tilastollisesti paras. Nuolivirta tehtaili NCAA:n kakkosdivisioonassa pelanneen Colorado State University-Pueblo ThunderWolvesin paidassa keskimäärin 19 peliminuutissa 10,4 pistettä, 3,4 levypalloa, 0,9 syöttöä ja 1,2 torjuntaa. Heittoprosentit olivat 54 (pelitilanneheitot), 38 (kolmoset) ja 67 (vapaaheitot).

Tätä nykyä Nuolivirta opiskelee Tampereella, jossa on harjoitellut Korisliiga-joukkue Pyrinnön kanssa. Kataja-päävalmentaja Petri Virtanen tuntee pelaajan entuudestaan myös nuorisomaajoukkueista.

– Olen valmentanut Mikaa aiemmin ja tiedän, että kyseessä on mm. hyvä harjoittelija. Iso kroppansa tulee meille tässä kohtaa todella tarpeeseen, sillä nyt saamme kaikki miehet luontaisille pelipaikoilleen niin harjoituksissa kuin peleissäkin, Virtanen toteaa Katajan sivuilla.

Valmennusjohto hakee parhaillaan joukkueeseen vielä yhtä ulkomaalaispelaajaa.

Kataja Basket aloittaa Korisliiga-kauden keskiviikkona 14.10. Kotkassa KTP-Basketin vieraana.

Lähde: Katajan kotisivut


Italia-Itävalta: Suursuosikki jyrää ja sinä saat Italian voitosta käsittämättömän kertoimen 20.00!

1. Siirry MrGreenille ja avaa pelitili
2. Lisää Italian 1X2-voitto pelikupongille normaalilla kertoimella
3. Aseta 1€ panos Italialle Itävaltaa vastaan kertoimella 20.00
4. Jos Italia voittaa ja sinä saat 20€ puhtaana käteen – ilman kierrätystä