Viime keskiviikkona takamies Jahaad Proctorin sopimuksen katkaissut Salon Vilpas ei kauaa aikaillut uuden pelaajan kanssa. Seura solmi nopeasti pelaajasopimuksen amerikkalaisen combo takamies Tyler Cheesen (196cm) kanssa.

23-vuotias peluri saapuu Saloon Italian Trevisosta, joten miehen ei tarvitse kärsiä aikaerosta. Vilppaan toiveissa on saada uusi vahvistus Saloon jo maanantaina, mutta keskiviikon Kataja-pelissä miestä ei vielä kentällä nähdä.

Vilppaan korinalushärkä Jeremiah Wood on taatusti innoissaan uudesta tulokkaasta, sillä miehillä on yhteinen tausta rapakon takaa. Molemmat pelaajat tulevat Akronin yliopistosta, mutta ikäerosta johtuen yhteistä peliaikaa luonnollisesti ei ole kertynyt. Tämä taitaa silti olla ensimmäinen kerta, kun salolaisten riveistä löytyy kaksi saman opinahjon peluria.

– Hienoa, että Tyler tulee meille. Tunnen hänet, sillä pelasimme kaksi vuotta sitten kesäkorista Akronissa samassa jengissä ja Tyler osaa pelata! Mielestäni meiltä on puuttunut joukkueesta kaveri, joka painaa mielellään rimalle asti ja tässä on sellainen. Tyler on tosi monipuolinen pelaaja, jonka asenne on aina kunnossa. Hän tulee Akronin hyvästä koripallo-ohjelmasta ja oli viime keväänä voittamassa konferenssin mestaruutta, kehaisee Wood Vilppaan tiedotteessa.

Georgian Albanysta kotoisin oleva Cheese aloitti koulu-uransa Florida Southwestern Staten riveissä, mutta muutti kahdeksi viimeiseksi kaudeksi Ohioon ja University of Akronin paitaan. Cheesen korintekotaidoista kertoo, että hän heitti neljän vuoden aikana komeat 1631 pistettä ja Akronin seniorikauden tilastot olivat 15.7 pistettä, 4.9 levypalloa ja 3.4 syöttöä peliä kohden. Pelaamissaan 30 ottelussa Cheese nakutti kaksinumeroiset pisteet 27 matsissa ja kauden päätteeksi hänet valittiin MAC-konferenssin kakkosviisikkoon.

Kesällä Cheese solmi kahden vuoden sopimuspahvin Italian pääsarjaan Lega Basket Serie A:han ja Universo De Longhi Treviso Basketin riveihin. Joukkue päätti kuitenkin hakea erilaista pelaajaa neljän sallitun ulkomaalaisen systeemiin ja Cheesen pesti päättyi kuuteen Italian supercupin otteluun (5.4/1.5) ja kolmeen Serie A:n peliin (11 min, 4.0 pistettä). Saapasmaan huippukohdaksi jäi Olimpia Milanoa vastaan tehdyt 10 pistettä.

– Tyler oli meidän kiikarissa jo kesällä, mutta kahden vuoden sopimus Trevisoon päätti kiinnostuksen tänne. Nyt aika ja paikka kohtasivat ja on hienoa saada Tyler Saloon. Hän tuo meille rutkasti lisää monipuolisuutta ja ratkaisuvalmiutta hyökkäyspäähän ja puolustuksellisesti saamme lisää kokoa takakentälle. Iso asia on myös, että hän on ollut alkukauden kivikovassa seurassa pelaamassa ja treenaamassa, joten hän on varmasti saman tien pelikunnossa, iloitsee päävalmentaja Sami Toiviainen.

Vilpas pelaa tällä viikolla kaksi ottelua. Keskiviikkona Joensuun Kataja saapuu Salohalliin ja lauantaina viikingit matkustavat Korihaiden vieraaksi Pohitulliin.