Uudenkaupungin Korihait saa helpotusta kokoonpanoonsa, kun seuralegenda Mikko Jalonen auttaa joukkueen takamiesosastoa. Trevor Blondinin jatkaessa alaraajavamman kuntoutusta, auttaa Jalonen joukkuetta alkavan viikon kotiotteluissa eli 28.10 Tampereen Pyrintöä ja 31.10 Salon Vilpasta vastaan.

Mikko Jalonen, 38, kuuluu Korihaiden seurahistorian ehdottomien pelaajalegendojen joukkoon. Jalonen on pelannut Korihaiden paidassa kaikkiaan 400 ottelua, joissa takamies on merkannut tilastoihin 4 554 pistettä, 1 037 levypalloa ja 1 184 syöttöä. Ottelumäärä on Korihaiden seurahistorian kolmanneksi korkein Gerald Lee Sr.:n ja Harri Lehtosen jälkeen ja syöttömäärä seurahistorian korkein. Korisliigassa Jalonen on pelannut Korihaiden paidassa 310 ottelua, joissa tilastot ovat 3 136 pistettä, 741 levypalloa ja 765 syöttöä.

Jalonen lopetti kilpailullisen pelaamisen kaudella 2016-17, jonka jälkeen Forssan Koripoikien kasvatti on toiminut Korihaissa juniorivalmentajana sekä pelannut läntisen alueen II-divisioonassa Korihaiden kakkosjoukkueessa.

– Edellisviikolla Jarno (päävalmentaja Nikula) soitti ja tiedusteli kiinnostusta lähteä tuuraamaan Blondinia. Sovittiin, että tulen perjantaina treeneihin. Sain junnuvalmennushommat ja muut asiat sovittua niin ainakin ensi viikon pystyn joukkueen mukana olemaan ja tilannetta katsotaan sen jälkeen uudestaan, kertailee Jalonen taustoja Korihaiden sivuilla.

Jalonen pääsi ensimmäisessä harjoituksessa hyvin joukkueen mukaan.

– Tempo oli vähän eri, mihin olen viime aikoina tottunut. Alkuun vähän otti koville, mutta aika nopeasti pääsin rytmiin mukaan.

Ajatus paluusta Korihaiden edustusjoukkueeseen ei tullut Jaloselle yllätyksenä.

– Olen viime vuosina ajatellut, että jossain vaiheessa saattaa tulla comeback juuri loukkaantumisten takia. En ole itse havitellut mitenkään, että tarvitsisi päästä pelaamaan, mutta tuurausmielessä olen tätä mahdollista tilannetta miettinyt viime vuosien aikana, kertoo Jalonen.

Päävalmentaja Jarno Nikula on helpottunut, että Jalonen suostui auttamaan Korihaita paikkaamaan Blondinin jättämän aukon.

– Blondinin alaraajavamman johdosta soitin Mikolle ja kuulostelin, että miltä hänestä tuntuisi lähteä auttamaan. Perjantaina sitten Mikko oli jo treeneissä ja kunnossahan mies oli. Lopulta sitten sovittiin näistä kahdesta kotipelistä. Loistava juttu kaikin puolin, sanoo Nikula.

Jalosen paluu tapahtuu siis keskiviikkona 28.10 Tampereen Pyrintöä vastaan Uusikaupunki Areenalla klo 18:30.