Naisten Korisliigassa pelattiin torstaina kaksi ottelua. Illan otteluissa EBT ja FoA nappasivat selkeät voitot.

EBT ei antanut HBA:lle mahdollisuuksia

Puhtaalla pelillä kauden aloittanut EBT sai vieraakseen Märskyn. Espoolaisjoukkue nappasi ottelusta voiton 100-41.

Kotijoukkue sai otteluun lentävän lähdön. Sen heitot upposivat paremmin kuin vieraiden ja niiden avulla EBT karkasi taukojohtoon 28-12.

Hannah Little hallitsi ensimmäisellä puoliajalla korinalustaa. Hänelle merkittiin 11 levypalloa ennen ottelun puoliväliä. Muutenkin EBT oli edellä levypallopelaamisessa ja pääsi sen turvin puoliajalle johdossa 42-16.

Pelin kuva jatkui kolmannella jaksolla samanlaisena. EBT dominoi korinalustaa ja pakotti vastustajansa vaikeisiin heittoihin. Se näkyikin vieraiden alhaisena heittoprosenttina. Jakso päättyi espoolaisten johtaessa 73-27.

Viimeisellä neljänneksellä ei nähty ihmeitä ja EBT jatkoi tappiottomien peliensä sarjaa. Pisteet matkasivat Espooseen 100-41.

Espoolaiset onnistuivat jälleen laajalla rintamalla. Morgan Batey oli lopulta ottelun paras pisteiden tekijä. Hänen tilastoihinsa merkattiin 25 pistettä ja kuusi levypalloa. Hannah Little teki 17 pistettä, keräsi 22 levypalloa ja antoi viisi koriin johtanutta syöttöä. Janette Aarnio teki HBA:lle 17 pistettä ja keräsi viisi levypalloa.

EBT siirtyi voitollaan takaisin sarjakärkeen. HBA on kuudennella sijalla.

FoA haki vieraspisteet Lappeenrannasta

Vaikean alkukauden pelannut Lappeenrannan Catz kohtasi kotonaan Forssan Alun. Nuorella joukkueella alkukauden pelannut Catz sai joukkueeseensa kaivatun vahvistuksen, kun Roosa Kosonen pelasi kauden ensimmäisen pelinsä. Se ei kuitenkaan voittoon riittänyt vaan FoA vei pisteet 83-50.

Kososen paluusta huolimatta alkutahdit ottelulle löi vierasjoukkue. Anni Mäkitalon johdolla FoA pääsi ensimmäiselle tauolle johtoasemassa 18-9.

Toisella jaksolla vieraat kasvattivat johtonsa jo 16 pisteeseen. Veera Pirttisen johtamana Catz kuitenkin heräsi ja puoliajalle lähdettiin vierasjohdossa 41-30.

Kolmannella jaksolla vieraiden Keondria Calloway sai heittonsa toimimaan. Hän teki lyhyessä ajassa 11 pistettä ja hänen johdollaan joukkueiden välinen ero kasvoi. Viimeinen jakso aloitettiin tilanteesta 70-43.

Viimeinen neljännes oli enää vain muodollisuus. FoA haki vieraspisteet lopulta selvästi 83-50.

Vieraat onnistuivat ottelussa laajalla rintamalla. Joukkueesta viisi pelaajaa keräsi kaksinumeroisen pistesaaliin. Heta Äijänen teki ottelussa 14 pistettä. Mia Loyd tilastoi 13 pistettä, 17 levypalloa ja seitsemän koriin johtanutta syöttöä. Catz oli pitkälti Pirttisen ja Kososen pisteiden varassa. Kosonen sai kasaan 19 pistettä ja seitsemän levypalloa. Pirttiselle merkittiin 17 pistettä.

Alku on sarjassa viidennellä sijalla. Catz jatkaa viimeisenä.