Lahti Basketball taivutti vieraanaan käyneen Ura Basketin uskomattomassa trillerissä luvuin 85–84. Ura saapui otteluun neljän ottelun tappioputkessa, joka venyi ottelun yllättävien loppukäänteiden jälkeen viiteen.

Alkumatkalla Lahti kulki edellä, mutta kolmas jakso päättyi tasoissa ja Ura dominoi päätösneljännestä. Vieraat näyttivät hetken jo voittaneen ottelun, kiitos erityisesti Teemu Sulosen heittokäden, joka osui kaaren takaa neljä kertaa viidellä yrityksellä. Mutta toisin kuitenkin kävi.

Puolitoista minuuttia ennen loppusummeria Lahti oli peräti kymmenen pistettä Uran takana. Loppusuoralla, kun ensimmäiset katsojatkin olivat alkaneet jo poistua hallista, nähtiin kotijoukkueen hervoton kiri. Muutamaa sekuntia ennen summeria riistot puolin ja toisin ja Matti Nuutisen askelrike päästivät jo kahden pisteen päähän tulleen Lahden yrittämään vielä yhtä hyökkäystä. Voittoheitosta vain sekunti ennen päätöstä vastasi yhdysvaltalaislaituri Brandon Myer.

– Meillä oli liikaa menetyksiä, ja olimme liian rentoina välillä. Mutta kuten sanomme jatkuvasti joukkueen kanssa, ottelu ei ole ohi ennen kuin kellossa on neljä nollaa, Myer totesi pelin jälkeen Ruutu+:n haastattelussa.

Penkiltä peliin tullut Myer oli ottelussa Lahden kovin pistemies 18:lla. Hänelle kertyi osumia kaaren takaa vakuuttavat viisi kymmenestä. Uran puolella eniten pisteitä keräsi Kevin Bracy-Davis, jolle merkittiin niitä 20.

Ura Basket on nyt Uudenkaupungin Korihaiden ohella Korisliigan ainoa joukkue, joka on hävinnyt kaikki viisi otteluaan. Lahti sen sijaan ampaisi jaetulle toiselle sijalle Tampereen Pyrinnön rinnalle.

– Harmittaa. Taistelimme, vaikka meiltä on kaksi takamiestä loukkaantuneena ja Trey Niemi vielä loukkaantui pelin aikana. En tiedä, mitä lopussa tapahtui. Täytyy katsoa videolta, totesi Uran heittäjä-ässä Sulonen.