Naisten Korisliiga jatkui kahdella ottelulla. Peli-Karhut jatkoi voittoputkeaan ja FoA kellisti Pyrinnön.

Keskiviikon kärkitaistelussa tappioitta kautensa aloittanut Peli-Karhut matkasi Espooseen sarjakolmosen Hongan vieraaksi. PeKa vei kamppailun nimiinsä 80-69.

Tasaisen ensimmäisen neljänneksen vei nimiinsä kotijoukkue. Cierra Dillardin johdolla joukkue pääsi tauolle johdossa 17-14.

Toisella jaksolla PeKa otti johdon itselleen. Joukkue onnistui laajalla rintamalla ja pääsi puoliajalle johdossa 38-34.

Joukkueet eivät tuntuneet saavan eroa toistensa välille myöskään kolmannella jaksolla. Viimeiselle jaksolle lähdettiin jännittävässä tilanteessa PeKa:n johtaessa 58-54.

Kokenut Peli-Karhut kasvatti johtonsa kymmeneen pisteeseen kaksi minuuttia ennen ottelun loppua. Honka ei kyennyt enää uhkaamaan voittoa ja pisteet matkasivat Kotkaan 80-69.

Elena Melto teki PeKa:lle 18 pistettä ja nappasi 9 levypalloa. Zykera Rice teki 15 pistettä ja keräsi 13 levypalloa. Linda-Lotta Lehtoranta jakoi hurjat 14 koriin johtanutta syöttöä ja teki yhdeksän pistettä. Hongasta Taru Tuukkanen hallitsi korialustaa tehden 18 pistettä ja poimien 20 levypalloa. Dillardille kirjattiin lopulta 18 pistettä.

Peli-Karhut nousi voitollaan sarjakärkeen. Honka on nyt neljäntenä, kun samaan aikaan FoA voitti oman ottelunsa.

Pyrintö metsästää edelleen ensimmäistä voittoaan

Kauden ensimmäistä voittoaan metsästävä Tampereen Pyrintö sai vieraakseen FoA:n. Forssalaisjoukkue ei antanut tamperelaisille mahdollisuuksia ja vei pisteet 102-59.

Forssan Alku otti ottelussa nopeasti kuskin paikan. Se karkasi Mia Loydin ja Keondria Callowayn johdolla ensimmäiselle tauolle johdossa 26-18.

Toisen jakson alkupuoliskolla joukkueet tehtailivat pisteitä tasatahtiin. Jälkipuoliskolla FoA kuitenkin kasvatti johtoaan. Erityisesti Calloway jatkoi hyvää hyökkäyspelaamistaan ja puoliajalla tilanne oli forssalaisten hyväksi 53-33.

Peli jatkui samanlaisena myös kolmannella jaksolla. Forssalaisjoukkue kasvatti eroaan tasaisesti ja lähti viimeiselle jaksolle johdossa 74-46.

Viimeisellä jaksolla ei ihmeitä enää nähty. FoA varmisteli voittonsa ja vei pisteet Forssaan 102-59.

Calloway oli ottelussa hyvällä heittopäällä. Hän teki 31 pistettä ja upotti yhdeksän kolmen pisteen heittoa. Mia Loydille merkattiin tupla-tupla 26 pisteellä 14 levypallolla. Pyrinnöstä Reetta-Sofia Tulkki sai kasaan 11 pistettä.

– Otettiin aika paljon uutta asiaa tämän viikon maanantaina treeneissä, niin tässä on oikeastaan tulos. Tänään ei riittänyt. Tauko tulee hyvään paikkaan, päästään harjoittelemaan lisää. Ehkä sitten seuraavalla kerralla päästään näyttämään, Pyrinnön Tulkki sanoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Alku nousi voitollaan sarjassa kolmanneksi. Pyrintö on tällä hetkellä yhdeksäntenä.