Portugalin EM-karsintakuplaan saapunut Susiladiesin kapteeni Sofia Pelander, 28, kertoo kuplan tunnelmapaloista yhden päivän kokemuksella, Susiladiesin vastustajista Ukrainasta ja Portugalista sekä omasta paluustaan joukkueeseen vuoden mittaisen tauon jälkeen.

Portugalin EM-karsintakupla järjestetään Lissabonin läheisyydessä Odivelasissa, jossa joukkue on tiukasti hotellissa, bussissa tai pelihallilla treeneissä.

– Hotellista todellakin ei saa poistua. Vähän ikävää, kun tuolla ulkona on aika kiva ilma. Katellaan sitä sitten tästä ikkunan lävitse, puhelimitse Portugalista tavoitettu Pelander nauraa Koripalloliiton tiedotteessa.

Susiladiesin EM-karsintakaravaani on saapunut hiljalleen kahden päivän aikana Porugaliin. Suomen osasto saapui sunnuntaina, kuten myös Pelander, joka saapui suoraan seurajoukkueestaan Herner TC:stä, Saksasta.

– Kaikki on omaan silmään mennyt ammattimaisesti ja vastuullisesti. Oltiin vastassa lentokentällä, saman tien bussikuskin kyytiin, joka on myös kuplassa. Ennakkotestitkin saatiin tehtyä helposti, koska joukkuekaveri pelaa Hollannin maajoukkueessa, joten olimme samassa suossa. Joukkueen lääkäri auttoi, että saimme testit tehtyä.

Ensimmäiset treenitkin ovat jo takana, kun Susiladies harjoitteli aamulla 45 minuutin pätkän.

– Siellä testattiin lämpötila ennen treenejä ja mentiin sisälle oppaan johdolla. Lyhythän tuollainen 45 minuuttia on, mutta onneksi illalla onkin jo puolentoista tunnin treenivuoro.