Petteri Koponen on ollut syksyn pelaamatta, kun hän ei kuulu Bayern Münchenin suunnitelmiin eikä ole päässyt saksalaisseuran kanssa yhteisymmärrykseen sopimuksensa ulosostosta. Koponen on kuitenkin toiveikas, että pääsisi mukaan Susijengin tärkeisiin EM-karsintaotteluihin.

Koponen on nähty maajoukkuepaidassa viimeksi lähestulkoon tasan kaksi vuotta sitten, kun hän pelasi MM-karsintaottelun Bosnia-Hertsegovinaa vastaan. Koponen ei ole päässyt aiempiin EM-karsintaotteluihin mukaan, sillä Bayern München on pelannut samaan aikaan Euroliigan otteluita. Euroliiga ei ole väistänyt FIBA:n maajoukkueikkunaa ja osapuolet ovat vääntäneet asiasta kättä jo pidemmän aikaa.

– FIBA:n ja Euroliigan riita on ollut ikävä. Pelit ovat menneet päällekkäin, eikä ole vieläkään löydetty ratkaisua ja en ole päässyt pelaamaan maaotteluita kesken kautta. Nyt sen takia marraskuun lopussa, kun on EM-karsinnat tulossa, on kova hinku päästä pelaamaan. Tällä hetkellä näyttää hyvältä, että pääsisin Mäkelänrinteeseen itseäni 16 vuotta nuorempien jätkien kanssa hakemaan pari viikkoa koriskuntoa, kunhan saadaan vakuutusasiat kuntoon ja Bayernilta tulee lupa. Pääsisin vetämään pari maaottelua, jos saan itseni kuntoon, että voisin olla avuksi maajoukkueelle. Se on yksi tällainen välitavoite tässä parin viikon päästä. Olisi kiva pukea pitkästä aikaa Suomi-paita päälle, Koponen kertoo kuulumisiaan SporttiRuutu-podcastissa.

Koponen uskoo, että asiat järjestyvät ennen EM-karsintoja ja hän ehtii saamaan itsensä kuntoon. Susijengille Koposen mukaantulo olisi merkittävä asia, sillä hän tuo Suomen hyökkäyspeliin täysin uuden ulottuvuuden.

– Sain signaalia, että vakuutusasiat ym. asiat olisi saatu sovittua, että pääsisin treenaamaan. Juttelin ”Henkan” kanssa, että vaikka olisin treenannut yksin, mutta en päässyt yhtään treenaamaa korista, niin olisi aika vaikea lähteä pelaamaan maaotteluita. Se auttaisi, jos pääsisi pariksi viikoksi treenaamaan ja sitten neljä päivää ennen pelejä vielä viimeiset treenit. Veikkaan, että se onnistuu, että pääsisin Märskyyn treenaamaan ja ehtisin jonkinlaiseen kuntoon ja pystyisi olemaan avuksi maajoukkueelle.

Koponen ei halua liittyä maajoukkueen mukaan ehdoin tahdoin, vaan haluaa olla kunnossa eikä lähteä peleihin kylmiltään.

– Itse tiedän realiteetit. On aika vaikeaa, jos lähtee suorilta ilman, että on pelannut korista. Onko siitä kenellekään lopulta hyötyä? Onko siitä minulle hyötyä tai Susijengille mitään apua, jos ei ole päässyt yhtään vetämään korista. Sen takia olisi tärkeää treenata muutama viikko ja hakea tatsia. Kaikki, jotka ovat pelanneet korista tietävät, niin vaikka yksin treenaa ja juoksee ja on kunnossa, on ihan eri juttu, kun menee pelaamaan korista. Siksi olisi tärkeää päästä treenaamaan.

Koposen haastattelu on kuunneltavissa kokonaisuudessaan SporttiRuutu-podcastista Suplassa.