Susiladiesin torstain vastustajana EM-karsinnoissa on Ukraina, jonka tähtipelaaja on 28-vuotias Euroliigan hallitseva MVP, Alina Iagupova. Päävalmentaja Pekka Salminen ja takakentän taituri Lotta-Maj Lahtinen nostavat yhdeksi pelin ratkaisevaksi tekijäksi Iagupovan pysäyttämisen.

Ukraina on pelityyliltään perinteisempään voimakoripalloon luottava joukkue, minkä päävalmentaja Salminen näkee ihanteelliseksi vastustajaksi Susiladiesin koko kentän pelaamiselle.

– Sitä on varmaan vaikea uskoa suomalaisesta koripallosta, mutta meillä on atleettisuusetu, mikä näkyy erityisesti siinä, että olemme monella pelipaikalla nopeampia kuin vastustajat, Salminen aloittaa Koripalloliiton tieodtteessa.

– Kun suomalaista pelityyliä on vuosien kehitetty, niin analyysi on ollut, että isot ja vahvat joukkueet tulevat olemaan liemessä meidän kanssa. Ukraina on juuri sellainen. Se on se hyvä uutinen. Huono uutinen on taas, että jos Belgian Emma Meesseman on Euroopan paras koripalloilija, niin Ukrainan Alina Iagupova on toiseksi paras.

Iagupova on Euroliigan hallitseva arvokkain pelaaja (MVP) ja Ukrainan pelaamisen sielu, joka on tehtaillut yhteensä 61 pistettä kahdessa EM-karsintaottelussa. Iagupova on äärimmäisen vahva ja nopea 185-senttinen takapelaaja.

Iagupova ehti tehdä vuoden alussa sopimuksen myös WNBA:n Los Angeles Sparksiin, mutta hän ei ollut joukkueen vahvuudessa lyhyellä parin kuukauden ja 22 runkosarjaottelun mittaisella kaudella Floridan kuplassa

– Hän on meidän isoin haaste. Jos saamme häneltä pisteitä ja ratkaisuja pois, niin saamme hidastettua Ukrainaa, Susiladiesin takakenttäpelaaja Lotta-Maj Lahtinen myötäilee.

Salminen nostaa Iagupovan kaitsijoiksi yksilötasolla Lahtisen ja Linda-Lotta Lehtorannan, mutta myös koko joukkueen panoksen.

– Lotta-Maj ja Linda-Lotta kantavat päävastuun, mutta hänen pysäyttämisensä on koko joukkueen homma: miten me puolustamme palloskriinit, miten liikumme heikolla puolella, miten autamme ja kestä autamme ja niin edes päin, Salminen sanoo.

Susiladies kohtaa marraskuun EM-karsintakuplassa Portugalissa torstaina 12.11. Ukrainan ja lauantaina 14.11. Portugalin. Susiladiesin EM-karsintamatkaa seuraa myös tiukasti Yle, joka televisioi kaikki Suomen karsintaottelut.