Vilppaan taustajoukot eivät kauaa jääneet ihmettelemään Tyler Cheesen tyhjäksi jättämää aukkoa liigajoukkueen rosterissa. Uusi takamies löytyi Atlantin takaa ja kantaa nimeä Deondre Parks Jr. Viidettä vuottaan ammattilaisena pelaava 185-senttinen Parks Jr on tottunut korintekoon aiemmille työnantajille ja sitä häneltä odotetaan myös Salossa.

28-vuotias Parks aloitti yliopistouransa Iowa Lakes Community Collegessa, josta hän kahden vuoden jälkeen siirtyi ykköstasolle South Dakota Stateen. Viimeisellä kaudella hänet valittiin konferenssin ykkösviisikkoon 14.9 pisteen ja 4.6 levypallon ansiosta ja tie ammattilaiseksi oli auki.

Ammattilaisura käynnistyi kaudella 2016-2017 Englannissa Newcastle Eaglesin riveissä (18.5/2.4) ja jatkui Georgian Superliigassa Cactus Tbilisissä (20.9/3.5/3.2 syöttöä). Kaudella 2018-2019 Parks Juniorista leivottiin Kyproksen korikuningas (18.7) AEL Limassolissa ja viime kaudella takamies ehti pelata Tunisiassa (Etoile Sportive Rades) ja Kanadassa (Edmonton Stringers) ennen siirtymistään Israelin kakkostasolle Hapoel Hevel Modiín (22.1/4.9/3.3 syöttöä).

Täksi kaudeksi Parks Juniorilla oli sopimus Turkin 2.liigaan Torku Konyasporiin, mutta seuran talousvaikeudet estivät reissun ja mies on treenannut koko syksyn Atlantassa.

Tyler Cheesen lähtö perhesyiden takia tuli nopealla aikataululla, mutta viimeisen 24 tunnin aikana on katsottu useita vaihtoehtoja. Deondre Parks Jr valikoitui aika selvästi niillä realiteeteilla, mitä meillä on. Soitin hänen kahdelle entiselle valmentajalle ja molemmat kehuivat Deondren työmoraalia ja hyökkäyspään monipuolisuutta. Kun GM Jokinen selvitti miehen taustoja lapsuudenystävä Javontae Hawkinsilta, kaikki kerätty informaatio puolsi valintaa. Lopullinen selvyys hankinnasta tuli, kun puhuin Parksin kanssa pitkän puhelun maanantai-iltana.

– Aikaisemmat tämän pelipaikan valintamme ovat osoittautuneet liian heppoisiksi, joten tässä on yritetty ottaa opiksi ja löytää pelaaja, joka tuo meille korintekovoimaa, pystyy luomaan etuja sekä olemaan riittävän ”hard nosed guy” molemmissa päissä kenttää. Olen vakuuttunut, että olemme löytäneet sellaisen pelaajan. Parksin historia Euroopan eri sarjoista tukee tätä katsottuani hänen pelaamistaan kolmesta eri maasta. Toivotaan, että sama tahti jatkuu Vilppaan paidassa, arvioi päävalmentaja Sami Toiviainen Vilppaan sivuilla.