Miesten Korisliigassa ratkottiin keskiviikkona häntäpään parhaimmistoa, sarjakärki jatkoi porskuttamistaan ja toista ja kolmatta sijaa pyöriteltiin uuteen järjestykseen.

Ura Basket otti kauden avausvoittonsa vasta tässä vaiheessa kautta kaadettuaan Uudenkaupungin vierasretkellä Korihait. Vaikka kyseessä oli sarjataulukon viimeisten sijojen kohtaaminen, pelissä oli huomattavan paljon, sillä kumpikin joukkueista oli tähän asti nollan voiton kierteessä. Uran tilasto on nyt 1–8, ja Korihait jatkaa kierrettään tilanteessa 0–9.

Ottelun parhaat pistemiehet olivat Uran Kevin Bracy-Davis 22 pisteellä ja Korihaiden Trevor Blondin 25 pisteellä.

Ottelun panoksia korosti huomattavasti se, että kilpa meni erittäin tiukaksi. Minuuttia ennen loppusummeria nähtiin vielä harvinainen tilanne, kun Uran kaksi onnistunutta vapaaheittoa hylättiin, koska viivalla oli väärä heittäjä. Erehdyksellä ei kuitenkaan ollut tuhoisaa vaikutusta Uran johtoon, vaan joukkue piti kiinni johtoasemastaan loppuun saakka. Tämä siitäkin huolimatta, että Korihaiden Aamos Nikula otti vielä kriittisen riiston ja korin tuoden Korihait kahden pisteen päähän. Loppunumeroiksi kirjattiin lopulta silti 90–94 vierasjoukkue Uralle.

– Olimme taas alkuun hieman pehmeitä. Se on ollut ongelmamme tähän asti koko kauden. Loppuvaiheessa pelasimme vähän fiksummin, kun tiesimme puolustuspäässä, ketkä ovat heittäjiä ja ketkä eivät. Ei se kaunista ollut, mutta tärkeä voitto meille, kommentoi Uran Teemu Sulonen Ruutu+:n haastattelussa.

Samalla, kun Uudessakaupungissa yritettiin katkoa tappioputkia, Helsinki Seagulls jatkoi loputtomalta tuntuvaa voittokulkuaan. Kataja Basket tarjosi kotikentällään lokeille kovan vastuksen mutta joutui silti taipumaan. Seagulls on nyt voittanut kauden kaikki yhdeksän otteluaan.

Loppusuoralla oli kieltämättä täysin epäselvää viimeiseen asti, kumpi voiton vie. Katajan Phil Faynen rike ja tekninen virhe samasta pelitilanteesta päästivät aivan viime hetkillä Seagullsin edelle Antti Kanervon onnistuneiden vapaaheittojen myötä. Jamar Wilson korjasi vielä Katajan virheen onnistumalla heti perään korinteossa, mutta Timo Heinonen puolestaan mitätöi Wilsonin työn välittömästi onnistumalla itse toisessa päässä. Hurjan edestakaisin nokittelun jälkeen Katajalla oli vielä aikalisä ja kaksi sekuntia aikaa päästä edelle pisteen takaa-ajoasemasta. Yritys jäi kuitenkin vain yritykseksi, ja kotijoukkue kaatui tuloksella 101–102.

Ottelun parhaat pistemiehet olivat Seagullsin Kanervo 33 pisteellä ja Katajan Rashard Odomes 32 pisteellä.

Vaikka miesten Korisliigan kärkipaikka pysyykin yhä yksinoikeudella Seagullsilla, seuraavien sijojen haltijat ovat vaihdelleet paikkoja aktiivisesti. Karhu Basket kiilasi tänään BC Nokian edelle kolmannelle sijalle voittamalla Nokian Kauhajoella 77–67.

Ottelun parhaat pistemiehet olivat Kauhajoen Timothy TJ Holyfield 17 pisteellä ja Nokian Jeffrey Garrett Jr 20:llä.

– Meillä oli intensiivinen alku. Tiesimme, että Nokia aikoo tulla kovaa, ja vastasimme siihen todella hyvin. Hyökkäyksemme oli tänään todella hyvää, vaikka teimmekin viimeiseen jaksoon vain kymmenen pistettä, totesi Kauhajoen Okko Järvi.

Toinen pirkanmaalaisjoukkue Tampereen Pyrintö puolestaan onnistui ottamaan voiton omasta ottelustaan Kobria vastaan. Kotijoukkue kaatoi vieraansa niukasti 95–93. Tiukka tulos oli yllätys siinä mielessä, että Pyrintö pitää taas sarjataulukon toista sijaa, kun taas Kobrat seuraa perässä vasta kymmenentenä.

Lopputulos oli illan kulun perusteella jopa hieman ennakoimaton. Kobrat johti peliajasta selkeästi suurimman osan, kun heidän peliään johtanut Antto Nikkarinen väläytteli taas taitojaan tilastoiden 18 pistettä ja kiitettävät 11 koriin johtavaa syöttöä. Eniten pisteitä nähtiin ottelussa Pyrinnön Marcus Lewisilta, joka sai aikaan 33, ja Kobrien Justin Pierceltä, jolle merkittiin 31.

Salon Vilpas otti kotikentällään roiman 105–72-voiton Kouvoista kahden tappion jälkeen.

Ottelun tuloksessa ei ollut epäselvyyksiä Kouvojen Antonio Ballardin kunnioitettavasta vastustelusta huolimatta. Ballard teki ottelussa 20 pistettä ja keräsi kymmenen levypalloa. Vilppaan puolella kovin tilastonikkari puolestaan oli 19 pisteen arvoisesti pelannut Myles Stephens.

– Emme tarvinneet tänään Jeremiah Woodilta kolmeakymmentä pistettä voittaaksemme, vaan onnistumisia tuli laajalta rintamalta. Teimme silti yli sata pistettä. Tänään tuli hyvä esitys myös Ladarien Griffiniltä, jota on paikallislehdessäkin kovasti arvosteltu, joten hän sai ainakin nyt varmasti apinan selästään, Vilppaan päävalmentaja Sami Toiviainen totesi Ruutu+:lle ottelun jälkeen.

Kotkassa kotijoukkue kärsi tappion vierailevalle Lahti Basketballille. KTP-Basket joutui taipumaan luvuin 85–91. Kautensa loistavasti avannut KTP on nyt valahtanut 5–4-tilanteessa sarjataulukon kuudenneksi, ja Lahti pitää neljättä sijaa tilastolla 6–3.

Ottelun kovimmat pistetykit olivat KTP:n Joseph Burton 28:lla ja Lahden Wayne McCullough 25:llä.

– Ihan emme päässeet toivomaamme intensiteettiin. Uskoimme kuitenkin omaan tekemiseemme, ja se toi voiton. Olemme koko ajan uskoneet omaan pelitapaamme, ja se tuottaa tulosta, kertoi Lahden Henri Ventoniemi.