Naisten Korisliiga palasi maajoukkuetauolta perjantaina yhdellä ottelulla. Sarjan kärkipäässä majaileva Tapiolan Honka vei pisteet Lappeenrannasta.

Catz sai otteluun mukaan kaksi amerikkalaisvahvistusta, kun Mariah King ja Jordan Jones pukivat Catz paidan päälleen ensimmäistä kertaa tällä kaudella.

Ensimmäisellä jaksolla pisteitä tehtiin tasatahtiin, eikä joukkueiden välille saatu isoa eroa. Toisella jaksolla Hongan joukkueen laatu tuli esille. Espoolaiset karkasivat puoliajalle 41-25 johdossa.

Catz kavensi eroa hieman kolmannella jaksolla Kingin ja Veera Pirttisen johdolla. Viimeisellä jaksolla Honka kuitenkin varmisteli voiton viemällä jakson selvästi 26-10. Ottelu päättyi lopulta espoolaisjoukkueen voittoon 87-59.

– Vaikea ottelu, kuten etukäteen tiedettiinkin. Neljä harjoitusta ollaan vedetty yhdessä ja ehkä ollaan yritetty oppia liikaa liian lyhyessä ajassa. Kaikki oli tänään sinne päin ja silloin pelistä ei tule mitään näin hyvää joukkuetta vastaan, Catzin päävalmentaja Mika Haakana totesi Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

Pipsa Kahlos heitti Hongalle 20 pistettä. Gabriela Bronsonille kertyi tupla-tupla 13 pisteellä ja 14 levypallolla. King debytoi naisten pääsarjassa 20 pisteellä ja kymmenellä levypallolla. Pirttinen heitti lopulta 17 pistettä.

– Totta kai osaan olla iloinen ja arvostaa jokaista voittoa, etenkin vierasvoittoja, niitä kun ei ole montaa tullut tällä kaudella. Catz on vasta matkan alussa ja se näkyi tänään kotijoukkueen pelaamisessa. Kuukauden, kahden päästä Catz on todella kova joukkue, Hongan päävalmentaja Kimmo Kujansivu sanoi.

Honka on sarjassa neljäntenä. Catz on puolestaan kahdeksantena.