Susijengin kaksikko hurjana Korisliigassa

Miesten Korisliigan keskiviikkoillan voittajat olivat Kataja Basket ja Kauhajoki. EM-karsinnoista palanneet Aapeli Alanen ja Jamar Wilson esittivät vakuuttavia otteita.

Kataja Basket ja Kobrat kohtasivat poikkeuksellisen pisterikkaassa ottelussa. Vääntö oli pisterikkaan lisäksi myös tiukkaa, mutta isäntänä toiminut Kataja kaivoi jännitysnäytelmästä lopulta 109–101-voiton.

Katajan ehdottomat energiapakkaukset olivat Espoon EM-karsinnoista palanneet laituri Aapeli Alanen ja pelinjohtaja Jamar Wilson. Kumpikin pelaajista tykitti taululle 27 pistettä, ja lisäksi Wilson onnistui tilastoimaan neljä levypalloa ja kahdeksan koriin johtavaa syöttöä.

Erinomaista työtä nähtiin myös heidän joukkuetoveriltaan, nuoremman polven takamieheltä Valtteri Mervolalta, joka keräsi 11 pistettä upottaen matkan varrella kolme tärkeää kolmen pisteen heittoa.

– Aluksi emme olleet oikein hereillä, ja Kobrat heitti kovia heittoja sisään. Toisella puoliajalla saimme parannettua puolustusta ja pääsimme sen ansiosta juoksemaan kenttää, Mervola kommentoi Ruutu+:lla Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

Tehokkaasti kampoihin laittaneen Kobrien puolella nähtiin onnistumisia yhtä lailla. Sentteri Nathanial Grimes esitteli taitojaan 30 pisteen ja 11 levypallon arvoisesti. Pelinjohtaja Antto Nikkarinen puolestaan tarjosi kymmenen onnistunutta syöttöä vain yhtä pallonmenetystä vastaan, vaikka saikin pisteitä aikaan ainoastaan kaksi.

Ura ei onnistunut yllättämään

Ura Basketin tekeminen näytti hyvältä heidän kilpaillessaan hallitsevan mestarin Karhu Basketin kanssa voitosta Kauhajoella. Lopulta kuitenkin kotikentällään pelannut ennakkosuosikki sai repäistyä reilusti eroa ja saapui maaliin 87–73-voitto kainalossaan.

Kauhajoen tehokkain pelaaja voitossa oli penkiltä peliin tullut laituri Daniel Utomi, joka osui yhteensä 21 pistettä.

– Tiesimme, että ilman faneja illasta tulee hieman haasteellinen. Mutta valmentaja esitteli meille pelitaktiikan, ja me vain päätimme toteuttaa sitä, Utomi totesi ottelun jälkeen.

Uran riveissä sen sijaan parhaan tilastoesityksen antoi jälleen Kevin Bracy-Davis, jolle merkittiin 22 pistettä.

Korisliiga jää toistaiseksi tauolle. Jatkosta tiedotetaan perjantain seurakokouksen jälkeen.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.