Sudenpentujen valmentajat maajoukkuekesälle 2021 on valittu. Sudenpentujen valmennuksesta löytyy hieno jatkumo, jossa monet valmentajat ovat tuttuja nimiä jo aiemmilta maajoukkuevuosilta.

Valmentajalistalta löytyy runsaasti tuttuja nimiä Sudenpentujen valmennuksesta jo edellisiltä maajoukkuekesiltä. Koripalloliiton päävalmentaja Henrik Dettmann painottaakin, että jatkuvuudella on tärkeä merkitys Sudenpolulla.

– Hienoa valmennusryhmä, jossa on riittävästi jatkuvuutta ja vähän uutta verta. Jatkuvuus on meillä ollut tärkeä arvoa. Kilpailijoilla on parhaat vastassa, eikä kaikkia asioita kansainvälisissä peleissä opi kirjoista lukemalla tai yhtä yötä nukkumalla. Ne pitää elää, sulatella, kokea uudestaan ja opiskella välissä, Dettmann kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

Jatkuvuutta tukee myös Koripalloliiton pitkäaikainen strategia, jonka tavoitteena on, että nuorten maajoukkueiden päävalmentajat ovat Koripalloliiton päätoimisia työntekijöitä.

– Nyt olemme lähellä sitä tavoitetta, Dettmann kiteyttää.

Baltic Sea Basketball Cup on peruttu tammikuulta

Koronatilanteen takia Viron koripalloliitto tiedotti viikonloppuna, että perinteisesti maajoukkueohjelmassa tammikuun alussa ollut Baltic Sea Basketball Cup on peruttu tältä vuodelta.

16- ja 18-vuotiaiden maajoukkueet eivät täten keräänny joulukuun lopussa leirille, vaan ikäluokkien maajoukkuevuoden ensimmäinen maajoukkueleiri järjestetään poikkeuksellisesti 2.-5. tammikuuta 2021 Baltic Sea Basketball Cupin tilalla.

– Me kaikki toivomme ja uskomme, että ensi kesästä tulee normaali kesä. Siihen saakka pitää jaksaa sinnitellä. Nyt viedään ensin hyvällä yhteistyöllä kotimaan kausi kunnialla loppuun.

Nuorten maajoukkuevalmentajat 2021
20-vuotiaat naiset
Päävalmentaja: Pekka Salminen
Valmentajat: Mirka Dettmann, Emma Malm, Jari Nykänen

18-vuotiaat tytöt
Päävalmentaja: Jussi Laakso
Valmentajat: Niko Hellman, Juha-Pekka Männistö

16-vuotiaat tytöt
Päävalmentaja: Jussi Räikkä
Valmentajat: Janne Hänninen, Tuomas Rahkonen

15-vuotiaat tytöt
Päävalmentaja: Ilkka Palviainen
Valmentajat: Ray Ailus, Niko Nyholm, Erkko Ojala

20-vuotiaat miehet
Päävalmentaja: Mikko Larkas
Valmentajat: Anton Mirolybov, Petri Velling

18-vuotiaat pojat
Päävalmentaja: Mikko Tupamäki
Valmentaja: Vesa Vertio

16-vuotiaat pojat
Päävalmentaja: Jyri Lohikoski
Valmentajat: Ville Neva, Pekka Setälä

15-vuotiaat pojat
Päävalmentaja: Juha Sten
Valmentajat: Juuso Milén, Jussi Immonen, Petri Virtanen

Susi All Stars -valmentajat julkaistaan myöhemmin erikseen.