Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:ssa kuluvan viikon ehdoton naispelaaja on ollut Lotta-Maj Lahtinen, joka oli pysäyttämätön 27 pisteellä ja kahdeksalla riistolla Georgia Techin voittaessa Boston Collegen.

Lahtinen oli monipuolisessa vedossa tehtaillen 27 pistettä, seitsemän levypalloa, viisi syöttöä ja peräti kahdeksan riistoa 37 peliminuutissa. Pisteiden ja riistojen lisäksi uponneet kolmoset (5/8) ovat hänen yliopistouransa ennätyksiä.

Lahtisen siivittämänä Georgia Tech teki selvää jälkeä Boston Collegesta vetäen loppusummeriin mennessä taululle loppulukemat 68-86 (30-51).

Georgia Tech on nyt pelannut neljä ottelua, joista joukkue on voittanut kolme.

Venla Varis ja Grand Canyon voittivat jo neljännen peräkkäisen ottelunsa, kun tällä kertaa kaatui Northern Arizona 58-66 (31-25). Varis pelasi 13 minuuttia tilastoiden seitsemän pistettä, yhden levypallon ja kaksi riistoa.

Sini Mäkelä pelasi kauden avausottelunsa, kun Mäkelän edustama Manhattan College hävisi Stony Brookille 65-52 (35-23). Mäkelä sai peliaikaa 14 minuuttia, joiden aikana syntyi kolme levypalloa, kaksi syöttöä ja yksi riisto.

Lotta Vehka-aho ja Florida Atlantic kärsivät tappion Floridalle 76-88 (31-46). Viisikossa aloittanut Vehka-aho jäi vailla pisteitä pelaamassaan 14 minuutissa. Tilastomerkinnöiksi hänelle kirjattiin yksi riisto.

Nenna Lindström ja Liberty nappasivat puolustusvoiton Hamptonista 45-67 (17-24). Lindström tilastoi kuudessa minuutissa yhden riiston, mutta jäi pisteittä.