Lauri Markkanen ei huolestunut kadonneesta heitosta – ”Olin yhtä jännittynyt kuin olin tulokasvuotenani”

© Kuva: Getty Images

Lauri Markkasen heittovire oli kateissa Chicago Bullsin toisessa harjoitusottelussa Houstonia vastaan, mutta Jyväskylän jätti ei ole tilanteesta huolissaan.

Markkasella oli vaikea iltapuhde Houstonia vastaan, sillä ainoa renkaan läpi mennyt yritys oli donkki. Muut yhden pelitilanneheittoaan hän heitti ohi mukaan lukien viisi yritystä kolmen pisteen rajan takaa.

Kauden ensimmäisessä harjoitusottelussa Markkasen heittojyvä oli kohdillaan hänen heitettyään kahdeksasta heitostaan viisi sisään ja kolmen pisteen heitot 3/5. Vaikka toisessa pelissä heitto ei uponnut, niin Markkanen auttoi joukkuettaan seitsemällä levypallolla, riistolla ja torjunnalla. Huono heittopäivä ei haitannut Markkasta.

– Heitto ei luonnollisesti pudonnut, mutta minulla oli hyviä heittopaikkoa. Keskityin enemmän puolustukseen ja mielestäni taistelimme paremmin ja pelasimme parempaa levypallopeliä, Markkanen analysoi NBC:n mukaan.

– Tämä on prosessi ja olemme vasta alussa ja parannamme joka päivä. Ja voin sanoa vain omasta puolestani, mutta olin yhtä jännittynyt kuin olin tulokasvuotenani mennessäni ensimmäiseen peliin yhdeksän kuukauden tauon jälkeen.

Bullsin päävalmentaja Billy Donovan oli tyytyväinen Markkasen esitykseen, vaikka heitto haki uomiaan.

– Lauri ei heittänyt erityisen hyvin, mutta mielestäni hän teki paljon muita hyviä juttuja meille. Mielestäni on todella mielenkiintoista olla näiden jätkien kanssa. Yritän oppia heiltä, he yrittävät oppia minulta. Emme ole olleet yhdessä pitkään.

– Tunsin, että hän oli henkisesti mukana pelissä ja hänen täytyykin olla. Lauri haluaa heittää joka heiton sisään. Niin haluaa Wendellkin (Carter Jr.). Mutta se ei saa ottaa pois sitä, että voit vaikuttaa peliin myös muuten. Mielestäni hän pysyi sillä kurssilla varsin hyvin, Donovan kehui Markkasta.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.