Lauri Markkanen nauttii uuden valmentajan alaisuudessa – ”Eroa kuin yöllä ja päivällä”

© Kuva: Getty Images

Chicago Bulls lähtee joulun alla alkavaan kauteen uuden päävalmentajan alaisuudessa, kun Billy Donovan otti joukkueen ohjat käsiinsä syksyllä. Lauri Markkanen nauttii pelaamisesta uuden päävalmentajan alaisuudessa.

Bulls voitti neljästä harjoitusottelustaan kolme. Markkanen haki heittoaan vielä kolmessa ensimmäisessä pelissä, mutta viimeisessä pelissä heitto vihdoin löytyi.

Viime kaudella Jim Boylenin alaisuudessa Markkanen jäi usein hyökkäyspeleissä sivurooliin. Hän toimi usein pääasiassa skriinimiehenä levittäen kenttää ja odotellen kulmassa josko pallo löytäisi tietään hänen käsiinsä. Donovanin hyökkäyspelaamisessa Markkasella on isompi rooli ja häntä käytetään monipuolisemmin hyökkäyskuvioissa.

– Eroa on kuin päivällä ja yöllä viime vuoteen verrattuna. Olen alaskriinissä ja koko ajan liikkeessä. Pidän todella tästä hyökkäyksestä tähän mennessä. Meidän täytyy vain parantaa, Markkanen totesi NBC:n sivujen haastattelussa.

Markkanen on tyytyväinen uuteen rooliin.

– Totta kai minulla viime kaudellakin joitain pelejä, mutta minusta tuntui, että olin enemmän levittämässä kenttää kuin tänä vuonna. Nyt olen liikkeessä enemmän, teen leikkauksia, tulen pick-and-rolleista. On hetkiä jolloin levitän myös kenttää, mutta pidän tästä tällä hetkellä, Markkanen iloitsi.

Donovan on tyytyväinen Markkasen aktiivisuuteen.

– Hän on mukana monella tavalla. Hän pääsi irti pallottomista skriineistä. Hän oli mukana pick-and-rolleissa. Pidin todella hänen pick-and-rolleista Wendell Carter Juniorin kanssa. Hänellä joitain pick-and-popeja ja heittoja suoraan syötöstä. Hänellä oli ajoja. Mielestäni hänellä oli samanlaisia heittoja edellisissä peleissä myös, mutta pallo ei vain mennyt koriin. Ehkä se tuo lisää itseluottamusta nähdä pallon menevän koriin.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.