Yhdysvaltojen yliopistosarjassa NCAA:ssa Daytonin yliopistoa edustava Mustapha Amzil aloitti yliopistouransa väkevästi pussittamalla debyyttiottelussaan 22 pistettä ja toisessa 15, kun Dayton aloitti Atlantic 10 -konferenssin ottelunsa.

Marraskuussa Daytoniin sitoutunut ja toiselle lukukaudelle ilmoittautunut Amzil ehti treenata joukkueen kanssa kolmesti ennen debyyttiään, mutta hänet silti iskettiin aloitusviisikkoon, kun Dayton hävisi La Sallelle keskiviikkona niukasti 67-65 (25-30).

Amzil pelasi peräti 36 minuuttia, joiden aikana hän tehtaili 22 pistettä ja seitsemän levypalloa. Amzil säkitti pelitilanneheittonsa 9/14, joista kolmoset 1/4 ja vapaaheittonsa 3/4. Daytonin yliopistohistoriassa Amzilin pistesaldo on suurin debytantille sitten vuoden 2006.

Lauantaina Dayton nappasi ensimmäisen konferenssivoittonsa päihittämällä George Masonin 65-74 (29-38). Amzil oli jälleen aloitusviisikossa saalistaen 15 pistettä, kuusi levypalloa, neljä syöttöä ja kolme riistoa 35 minuutissa.

Mikael Jantusen edustaman Utahin loppukiri jäi tyngäksi, kun Utah hävisi UCLA:lle torstaina 70-72 (32-41). Jantunen oli tuttuun tapaan aloitusviisikossa keräten tilastosarakkeeseensa 11 pistettä, viisi levypalloa ja yhden syötön 34 minuutissa ennen virhetilinsä täyttymistä.

Lauantaina Utah hävisi Southern Californialle, joka oli etevämpi loppunumeroin 46-64 (28-32). Jantunen sai peliaikaa viisikossa 33 minuuttia, joiden aikana syntyi kahdeksan pistettä, yksi levypallo ja yksi riisto.

Jantunen pelaa tällä hetkellä maski päällä, koska hänellä murtui nenä joulukuun 12. päivä pelatussa BUY-ottelussa.

Nkamhouan ja Tennesseen voittoputki katkesi konferenssiotteluissa

Olivier Nkamhouan edustaman Tennesseen voittoputki venyi seitsemään keskiviikkona, kun Tennessee voitti Southeastern-konferenssin ensimmäisessä ottelussaan Missourin 73-53 (38-25). Nkamhoua haki yhden levypallon neljässä peliminuutissa.

Voittoputki kuitenkin katkesi lauantaina, kun Alabama oli Tennesseetä parempi loppulukemin 71-63 (31-29). Nkamhoua keräsi kaksi pistettä ja kaksi levypalloa neljässä minuutissa.

Big South -konferenssissa Jesper Granlund ja Longwood pelasivat ensimmäiset konferenssiottelut keräten tappion ja voiton UNC Ashevillestä. Ensimmäisessä ottelussa keskiviikkona Longwood hävisi 80-73 (36-35). Granlund saalisti kaksi pistettä, yhden levypallon, kaksi syöttöä ja yhden riiston 27 minuutissa.

Torstaina Longwood pääsi maksamaan kalavelkoja voittamalla UNC Ashevillen 55-65 (28-36). Granlund oli joukkueensa toiseksi paras pistemies 12 pisteellä, seitsemällä levypallolla ja yhdellä syötöllä 27 minuutissa.

Pöllä aloittava sentteri, UT Martinille kaksi tappiota

Ohio Valley -konferenssissa Hannes Pöllän edustama UT Martin hävisi viime viikolla kaksi ottelua. Keskiviikkona UT Martinin kohtaloksi koitui Jacksonville State, joka vei voiton nimiinsä 70-80 (23-45). Pöllä pelasi aloitusviisikossa 11 minuuttia keräten kuusi pistettä ja yhden levypallon.

Lauantaina taas Belmont päihitti UT Martinin loppulukemin 90-69 (44-24). Pöllä oli jälleen viisikossa kirjaten seitsemän pistettä ja yhden levypallon 12 minuutissa.

Mid-American-konferenssissa Teemu Suokas ja Ball State kärsivät tappion Ohiolle 78-68 (42-37). Suokas jäi pisteittä pelaamassaan neljässä minuutissa.