Naisten Korisliigassa pelattiin kaksi ottelua. Molemmissa nähtiin kotivoitot, kun Honka kukisti FoA:n ja Vimpeli kukisti Pyrinnön.

Tapiolan Honka sai vieraakseen vuoden ensimmäisen voittonsa sunnuntaina ottaneen Forssan Alun. Ensimmäisellä jaksolla molempien joukkueiden hyökkäyspeli toimi loistavasti. Tauolle mentiin kotijoukkueen johtaessa 28-27.

Toisella jaksolla Cierra Dillard johti Hongan hyökkäyspeliä. Hänelle merkittiin jaksolla 11 pistettä ja espoolaisjoukkue pääsi puoliajalle johdossa 55-47.

Kolmas jakso oli pisteiden valossa ottelun tasaisin. Jakso päättyi pisteisiin 21-21 ja Honka lähti viimeiselle jaksolle kahdeksan pisteen etumatkalta.

Viimeisellä jaksolla kotijoukkue esti forssalaisten lähentely-yritykset ja onnistui kasvattamaan johtoaan pisteellä. Voiton se nappasi lopulta 101-92.

Dillard heitti lopulta hurjat 36 pistettä ja jakoi seitsemän koriin johtanutta syöttöä. Taru Tuukkanen teki 18 pistettä ja otti yhdeksän levypalloa. Samainen pistemäärä merkattiin myös Gabriela Bronsonille. Ottelun kovimmasta suorituksesta vastasi kuitenkin FoA:n Mia Loyd, joka teki 36 pistettä ja otti 20 levypalloa. Keondria Calloway heitti 20 pistettä.

Joukkueet ovat sarjassa tasapisteissä. Honka on kolmantena ja FoA neljäntenä.

Illan toisessa ottelussa valmentajaa vaihtanut Tampereen Pyrintö matkasi Vimpelin Vedon vieraaksi. Valmentajan vaihdos ei vielä tuottanut tulosta vaan pisteet jäivät Vimpeliin 67-51.

Ensimmäisellä jaksolla tamperelaisjoukkue oli vaikeuksissa hyökkäyspäässä ja Vimpeli karkasi kuuden pisteen taukojohtoon.

Toisen jakson vei myös nimiinsä kotijoukkue. Se kasvatti johtonsa puoliaikaan mennessä kymmeneen pisteeseen. Kolmannella jaksolla Vimpeli kasvatti johtoaan amerikkalaiskolmikkonsa johdolla 13 pisteeseen.

Pyrintö ei saanut kirivaihdetta päälle viimeisellä jaksolla. Kotijoukkue vei myös viimeisen jakson kolmella pisteellä ja voitti ottelun 67-51.

– Hyökkäys olisi voinut sujua vähän paremmin. Puolustuspäässä oli ihan hyvää tekemistä ja toteutettiin uutta puolustusta tosi hyvin. Pysyttiin tosi hyvin meidän konseptissa ja pelisuunnitelmassa, mutta se ei riittänyt hyökkäyspäässä. Pelasimme loppuun asti, tuore Pyrinnön päävalmentaja Antti Nikkilä totesi Koripalloliiton tiedotteen jälkeen.

Kotijoukkueesta koko amerikkalaiskolmikko kirjautti tupla-tuplat. Kayla Gordon teki 19 pistettä ja otti 17 levypalloa. Doniyah Clineylle kirjattiin 21 pistettä ja 11 levypalloa. Mariah Miller sai kasaan 17 pistettä ja kymmenen levypalloa. Liisa Taponen oli Pyrinnön ykkönen 15 pisteellä ja 17 levypallolla.

– Vastustaja pelasi sellaista puolustusmuotoa, eli1-3-1-paikkapuolustusta, mitä vastaan emme olleet vielä tällä kaudella hyökänneet. Saimme kuitenkin hyvin hyökättyä ja tehtyä tarpeeksi pisteitä ja pidettyä puolustuspelin tosi hyvänä, Vimpelin Anni Kujala.

Vimpeli nousi voitollaan kahdeksaan pisteeseen ja on seitsemäntenä. Pyrintö on viimeisenä ja metsästää avausvoittoaan.