Sarjamääräyksiin muutoksia: Koripallon pääsarjoista ei putoa yksikään joukkue kauden 2020–21 päätteeksi

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on hyväksynyt aikuisten pääsarjaryhmän esitykset naisten Korisliigan, miesten I divisioona A ja B:n sekä naisten I divisioonan seurakokousten muutosehdotukset liittyen sarjasta putoamiseen.

Naisten Korisliigan, miesten I divisioona A ja B:n sekä naisten I divisioonan sarjamääräyksiä muutetaan siten, että sarjoista ei kilpailuvuoden 2020–21 päätteeksi putoa yksikään joukkue urheilullisin perustein.

Suomen Koripalloliiton liittohallitus oli aiemmin marraskuussa hyväksynyt Korisliigan seurakokouksen esityksen, jonka mukaisesti Korisliigan kauden 2020–21 sarjamääräyksiä muutettiin putoamisen suhteen vallitsevan epävakaan tilanteen vuoksi.

Korisliigaan ja miesten I divisioona A ja B:hen sekä naisten Korisliigaan ja I divisioonaan voi ensi kaudeksi nousta urheilullisin, sarjamääräyksissä määritellyin perustein.

Miesten I divisioona A ja B:n sekä naisten I divisioonan viimeinen rekisteröintipäivä muuttuu 30 päivästä 45 päivään eli pelaajaa ei voi enää rekisteröidä joukkueen kokoonpanoon, kun vahvistetun sarjaohjelman mukaiseen runkosarjan viimeiseen otteluun on vähemmän kuin 45 päivää aikaa.

Vastaava tarkennus on tehty sarjamääräysten lisäksi kilpailusääntöihin, jotta I divisioonan joukkueisiin ei siirretä ratkaisupeleihin pelaajia Korisliigasta. Uudet pelaajien rekisteröinnin takarajat sarjoittain ovat:

– Miesten I divisioona A, pelaajien rekisteröinti kokoonpanoon tulee tehdä 5.2.2021 klo 23:59 mennessä

– Miesten I divisioona B, pelaajien rekisteröinti kokoonpanoon tulee tehdä 12.2.2021 klo 23:59 mennessä

– Naisten I divisioona, pelaajien rekisteröinti kokoonpanoon tulee tehdä 5.2.2021 klo 23:59 mennessä

Muutosta ei tehdä Korisliigan eikä naisten Korisliigan sarjamääräyksiin.

Tehtyjen päätösten myötä Korisliigassa voilla kilpailuvuonna 2021-22 enintään 13 joukkuetta (+1 kilpailuvuoteen 2020-21), naisten Korisliigassa 11 joukkuetta (+1), miesten I divisioona A:ssa 13 joukkuetta (+1), miesten I divisioona B:ssä 16 joukkuetta (+2) ja naisten I divisioonassa 13 joukkuetta (+2). Yhteensä miesten pääsarjoissa voi olla joukkueita yhteensä enintään 30 (+2) tai 31 (+3). Naisten pääsarjoissa yhteensä enintään 23 (+2).

Sarjajärjestelmiin tai kalentereihin ei muutosta – ottelut pelataan tarvittaessa ilman yleisöä

Pelattavissa otteluissa tulee noudattaa Aluehallintovirastojen sekä alueellisten viranomaisten määräyksiä yleisötapahtumien järjestämisestä. Mikäli yleisötilaisuuksien järjestäminen on joko kielletty tai osallistujamäärää on rajoitettu enintään 10–20 henkilöön (lukumäärään ei lasketa otteluun osallistuvia urheilijoita, erotuomareita ym. ottelutoimijoita) tulee ottelut pelata ilman yleisöä, ellei Aluehallintovirasto asiasta erikseen toisin päätä.

Otteluissa saa Suomen Koripalloliiton ohjeistuksen mukaan olla joukkueeseen kuuluvien jäsenien sekä otteluun nimettyjen erotuomareiden lisäksi vain sarjamääräyksissä mainitut ottelutoimijat kuten toimitsijat, tilastoijat, kuuluttaja, moppaajat sekä EA-henkilö sekä vähintään yksi järjestyksenvalvoja. Ottelutapahtumajärjestäjän edustajan (ottelutapahtumapäällikkö, led-operaattori, hallin vahtimestari) läsnäolo sallittava. Ottelutapahtumaan sallitut henkilöt eivät voi kuitenkaan toimia otteluissa faneina.

Otteluun sallitut median edustajat ottelussa ovat ottelua kuvaavan tuotantoyhtiön työntekijät (mm. kuvaajat, selostaja, ohjaaja ja käyttömestari), kotijoukkueen sisällöntuottaja sekä enintään kaksi kirjoittavaa toimittajaa ja kaksi valokuvaajaa. Median akreditoinnista vastaa järjestävä joukkue.

Otteluohjelmaa voidaan muuttaa ainoastaan, mikäli joukkue on asetettu karanteeniin tai on olemassa viranomaisen päätös, että uudessa otteluajankohdassa otteluun voidaan ottaa yleisöä.

Kaikessa toiminnassa tulee toimia Suomen Koripalloliiton Koronamanuaalin mukaisesti.