Naisten Korisliigassa pelattiin lauantaina viisi ottelua. Ennakkosuosikit olivat vahvoja, kun voitot merkittiin PeKa:lle, Kouvottarille, EBT:lle, Hongalle ja Forssan Alulle.

Keskiviikkona naisten Suomen Cupin finaaliin edennyt Peli-Karhut matkasi HBA-Märskyn vieraaksi. Vierasjoukkueen rutiini oli liikaa Märskylle ja se nappasi kauden 15 voittonsa 95-55.

Kotkalaisjoukkue otti johtoaseman heti ottelun alussa. Sen puolustus teki HBA:n hyökkäyspelaamisesta vaikeaa. Samalla joukkue onnistui laajalla rintamalla hyökkäyspäässä. Puoliajalle mentiinkin kotkalaisten johtaessa 49-22.

PeKa oli ottelussa parempi jokaisella jaksolla. Toisella puoliajalla se johti peliä parhaimmillaan 45 pisteellä. Lopulta voitto matkasi Kotkaan 95-55.

– Olimme liian pehmeitä, emmekä päässeet peliin ollenkaan mukaan. Puolustuksessa olisi pitänyt saada enemmän painetta pallolliseen, jotta syöttäminen olisi ollut vaikeampaa, mutta emme onnistuneet siinä. Lisäksi viimeistely hyökkäyspäässä pitäisi saada paremmaksi, Märskyn Silja Viita pohti Koripalloliiton tiedotteessa.

Vierasjoukkue rokotti vastustajiaan pallonmenetyksistä. Se teki 26 pistettä Märskyn menetyksistä. Kotijoukkue onnistui riistojen jälkeen tekemään vain kahdeksan pistettä.

– Pallo liikkui tänään hyökkäyksessä hyvin ja ratkaisuja tuli tasaisesti, mikä on vahvuutemme. Itsekin olen pikkuhiljaa päässyt paremmin pelirytmiin syksyn pitkän tauon jälkeen, PeKan tuorein vahvistus Anissa Pounds sanoi.

Tasaisesti onnistuneen PeKa:n ykkönen pisteissä oli Noora Järvikangas, joka teki 16 pistettä. Elena Melto ja Linda-Lotta Lehtoranta kasasivat tupla-tuplat. Melto tilastoi 14 pistettä ja 11 levypalloa. Linda-Lotta Lehtorannalle puolestaan merkittiin 14 pistettä ja kymmenen koriin johtanutta syöttöä. Kotijoukkueesta Viita ja Emerita Mashaire tekivät molemmat 12 pistettä.

Kouvottarille vierasvoitto

Vimpelin Veto sai vieraakseen hyvin tammikuussa pelanneen Kouvottaret. Vierasjoukkue jatkoi hyviä otteitaan ja vei pisteet mukanaan 78-66.

Ottelu alkoi tunnustellen. Kouvolalaisjoukkue onnistui viemään nimiinsä molemmat jaksot ensimmäisellä puoliajalla. Vierasjohto oli puoliajalla 37-33.

Ratkaisu ottelussa nähtiin kolmannella jaksolla. Sen Kouvottaret vei nimiinsä 21-10 ja kasvatti johtonsa 15 pisteeseen ennen viimeistä jaksoa. Viimeisellä jaksolla ViVe sai kavennettua eroa hieman, mutta voittoon asti se ei riittänyt. Pisteet matkasivat Kouvolaan 78-66.

– Saimme viimeisellä kympillä eroa kaksinumeroiseksi ja tuntui, että pystyimme hengittämään ja saimme enemmän tilaa. Muuten oli tiukkaa kolme erää. Tuntui, että me nykäistiin ero yli kymmeneen pinnaan, mutta kaveri kiri heti takaisin, kun hyökättiin huonosti. Voittoon olen tyytyväinen, voittaminen ei ole koskaan helppoa täällä, Kouvottarien päävalmentaja Joonas Frimodig pohti.

Vaihtopelaajat antoivat ottelussa edun Kouvottarille. Se sai penkiltä 15 pistettä, kun kotijoukkueen penkki jäi kahteen pisteeseen.

– Taistelimme tasaväkisesti kaksi ensimmäistä neljännestä. Kolmannessa erässä meille tuli pallonmenetyksiä ja huolimattomuusvirheitä, jotka olisimme voineet välttää. Siinä oli mielestäni ottelun käännekohta, Vimpelin Kayla Gordon sanoi.

Sarah Toeaina oli totuttuun tapaan vieraiden ykkönen. Hän teki 25 pistettä ja keräsi yhdeksän levypalloa. Aliyah Collier tilastoi tupla-tuplan 15 pisteellä ja 13 levypallolla. Vedon tehokkain oli Gordon, joka teki 18 pistettä ja kahmi 16 levypalloa.

EBT ei ollut yllätettävissä kotonaan

EBT sai vieraita Lappeenrannasta. Joukkueen rutiini oli Catz:lle liikaa ja pisteet jäivä Espooseen 74-54.

Ensimmäinen jakso oli vähäpisteinen. Se päättyi tasatilanteessa 10-10.

Toisella jaksolla EBT teki edelleen vastustajiensa pisteiden tekemisestä vaikeaa. Samalla joukkueen hyökkäyspeli parani. Se pääsikin puoliajalle kahdeksan pisteen johdossa.

Puoliajan jälkeen ottelu tasoittui. Kolmas jakso merkittiin kotijoukkueelle 23-21.

Viimeisellä jaksolla espoolaiset varmistelivat voittoaan. Catz ei pystynyt enää nousemaan taistelemaan voitosta ja pisteet jäivät EBT:lle 74-54.

– Tärkeät pisteet, ei ollut kyllä paras esitys meiltä. Emme olleet tarpeeksi aktiivisia, emme pitäneet huolta pallosta ja emme päässeet juoksemaan helppoja koreja, 200. ottelunsa Naisten Korisliigassa pelannut EBT:n Lotta Hämäläinen totesi.

Kotijoukkue hallitsi ottelussa korinalustaa. Sille kertyi kymmenen pistettä enemmän kolmen sekunnin alueelta, kuin vierasjoukkueelle.

– Alussa tuntui hankalalta ja tuntui että emme saaneet palloa liikkeelle. Pikkuisen lähti sitten paremmin käyntiin. Aika pahat takaiskut tuli, kun kaksi pelaajaa joutui sivuun. Siihen nähden, että jouduimme pelaamaan pienellä rosterilla, niin ihan hyvin silti pelattiin, Catzin Roosa Kosonen sanoi.

Lotta Vesiluoma teki ottelussa 22 pistettä. Hannah Little teki jälleen tupla-tuplan 12 pisteellä ja 14 levypallolla. Veera Pirttinen teki vieraille 18 pistettä.

Honka otti vierasvoiton

Kauden avausvoittoaan edelleen metsästävä Tampereen Pyrintö sai vieraakseen Tapiolan Hongan. Ottelu oli pitkään tasainen, mutta lopulta Honka vei voiton Espooseen 92-78.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. Molemmat joukkueet veivät ensimmäisellä puoliajalla yhden jakson. Puoliajalle lähdettiin tilanteesta 44-44.

Honka tuli kotijoukkuetta paremmin toiselle puoliajalle ja ratkaisi ottelun kolmannella jaksolla. Joukkueen hyökkäyspeli toimi loistavasti ja se vei jakson 31-17.

Viimeinen jakso pelattiin jälleen tasaisemmissa merkeissä. Pisteet kuitenkin matkasivat Espooseen 92-78.

– Pyrintö heitti hyvin ekalla puoliajalla, ja peli pysyi tiukkana. Kokonaisuutena meidän heittoprosentit oli tänään pikkasen matalat, minkä seurauksena meidän siirtymäpuolustus ei ollut kovin hääppöistä koko pelin aikana. Aleksandra Ailus rauhotti hyvin peliä ja sitä kautta saatiin riittävästi laadukkaita heittoja ilmaan, Hongan päävalmentaja Kimmo Kujansivu pohti.

Hongan aloitusviisikko teki ottelussa 16 pistettä enemmän kuin Pyrinnön vastaava.

– Hyvä peli meiltä, taisteltiin aika kivasti puoleen väliin asti. Täytyy sanoa, että odotettiin voittoa tänään, sen verran hyvä peli, Honka osui hyvin kaaren takaa, poikkeuksellisen hyvin, eikä oikein saatu Ailusta kiinni tänään, Pyrinnön päävalmentaja Antti Nikkilä sanoi.

Alexandra Ailus pelasi tähänastisen uransa parhaan ottelun. Hän heitti 29 pistettä ja osui kolmen pisteen viivan takaa kahdeksan kertaa. Taru Tuukkanen teki 27 pistettä ja rohmusi 17 levypalloa. Pyrinnön Liisa Taposelta nähtiin niin ikään uran paras ottelu. Hän teki 26 pistettä ja otti 18 levypalloa.

FoA haki vierasvoiton Helsingistä

Illan viimeisessä ottelussa Forssan Alku matkasi Helsinkiin ToPon vieraaksi. Vierasjoukkue ei ollut yllätettävissä ja vei ottelusta pisteet 91-67.

Ottelu alkoi tasaisena ja vähäpisteisenä. Toisella jaksolla molemmat joukkueet paransivat hyökkäyspelaamistaan. FoA onnistui hieman paremmin ja pääsi puoliajalle johdossa 39-31.

Puoliajan jälkeen vierasjoukkue kasvatti johtoaan. Se vei kolmannen jakson nimiinsä 29-17.

Viimeisellä jaksolla joukkueiden välinen ero kasvoi entisestään. Lopulta Alku vei pisteet mukanaan 91-67. Joukkueiden vapaaheitto prosenteissa oli iso ero. FoA osui omissa vapareissaan 87 prosentin tarkkuudella, kun ToPo osui vain 61 prosenttisesti.

Mia Loyd teki ottelussa tupla-tuplan. Hän teki 20 pistettä ja otti 14 levypalloa. Lisäksi hän jakoi seitsemän koriin johtanutta syöttöä. Anni Mäkitalo teki 15 pistettä ja antoi kahdeksan koriin johtanutta syöttöä. Elina Mäntynen teki 13 pistettä kotijoukkueelle.