Orlando Magicin ja Charlotte Hornetsin välinen ottelu ei itsessään ollut erikoinen, mutta ottelun kulisseissa tehtiin historiaa. Ottelu oli nimittäin ensimmäinen NBA-historiassa, jossa toimi kaksi naiserotuomaria.

Natalie Sago ja Jenna Schroeder ovat kaksi viidestä täysipäiväisestä naiserotuomarista NBA:ssa tällä hetkellä. Sago ja Schroeder ovat toimineet aikaisemmin tuomariparina NBA:n G-Leaguessa. Molemmat aloittivat tuomaroinnin NBA:ssa 2019-2020 kaudella.

‒ Tämä on todella siistiä. Me olemme kaikki tyytyväisiä ja innoissaan työskentelemisestä toistemme kanssa. Meillä on hyvä ryhmä naisia, meillä on hyvät suhteet ja me jaamme nämä hetket, Sago kommentoi ennen ottelua ESPN:lle

Ensimmäiset naiserotuomarit NBA:ssa nähtiin jo vuonna 1997, kun Dee Kantner ja Violet Palmer aloittivat tuomareina. Vain seitsemän täysipäiväistä naiserotuomaria on työskennellyt NBA:n historiassa.

Ottelu päättyi Magicin 117-108 (55-54) -voittoon.

(jos upotus ei näy, klikkaa tästä)

NBA Referees

@OfficialNBARefs
Tonight, for the first time in NBA history, two women will be on the officiating crew. Congrats Natalie Sago and Jenna Schroeder, we can’t wait to watch you work!

⏰ 7:00 PM ET
🏀@hornets at @orlandomagic
🏀 #4 Wright, #9 Sago, #84 Schroeder

#NBA #NBAReferees #CHAvsORL