Fanit täyttivät American Airlines Arenan ensimmäistä kertaa sitten maaliskuun, kun 1500 kausikortin omaavaa fania päästettiin katsomaan Miami Heatin ja Los Angeles Clippersin välistä ottelua. Perinteisen koronatestin sijaan fanit testautettiin koronan haistavilla koirilla.

Otteluun tulleet fanit seisoivat areenan ulkopuolella jonossa, koiran kävellessä heidän ohi. Jos koira pysähtyisi fanin kohdalla, hänet ja hänen seurueensa lähetettäisiin kotiin. Pois lähetetyt fanit saisivat rahansa takaisin lipusta. Fanit olivat erittäin tyytyväisiä järjestelyihin.

‒ On paljon mukavampaa mennä otteluun tietäen, että olet turvassa kuin katsoa ottelua kotoa. Olemme istuneet sohvalla liian pitkään, Heat-fani Tzvi Grossman kertoi WSVN 7Newsille.

Koirat eivät haistaneet ainuttakaan tartuntaa ennen ottelua. Koirille allergisille ja muille halukkaille oli tarjolla myös perinteinen koronatesti. Miami Heat aikoo nostaa yleisökapasiteettiaan kauden mittaan. Koronan haistavia koiria on ollut käytössä jo muun muassa Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Itse ottelu ei tarjonnut faneille juhlimisen aihetta, Heatin hävittyä Clipperssille luvuin 105-109 (50-48). Tappio oli Heatille jo viides perättäinen. Viime kauden finalistin vaikeudet jatkuvat, joukkueen tiputtua itäisessä konferenssissa jo kolmanneksitoista. Clippers puolestaan nousi voitolla kilpakumppaninsa Lakersin ohi läntisen konferenssin toiseksi.

(jos upotus ei näy, klikkaa tästä)

Josh Moser

@TheMozKnowz
Here is a look at how the dog #covid screening works. Fans stand on designated, social-distanced spots . The dog, named, “Happy” sniffs the right hand of fans. So far no one has been denied admittance. #CoronaVirusUpdates #HEATTwitter #heatnation @wsvn