Susiladiesin Anniina Äijänen, 25, on yksi niistä Suomen runkopelaajista, joille Portugalissa järjestettävä EM-karsintakupla on toinen laatuaan. Haastattelussa Äijänen käy lävitse edellistä EM-karsintakuplaa ja antaa katsauksena viikon otteluihin Belgiaa ja Ukrainaa vastaan.

Äijänen pelaa sarjakautena Espanjan kakkossarjaa Liga Femenina 2:sta Ferrolissa; vain vähän yli 300 kilometrin päässä Matosinhosista, jonne hän matkusti autolla yhdessä Marianne Kalinin kanssa.

Portugalilaisilla on jo kokemusta EM-karsintakuplasta, koska he järjestivät myös edellisen marraskuun kuplan.

– Kokemus oli todella turvallinen ja järjestelyt oli tehty hyvin. Huomasi, että on nähty vaivaa sen eteen, että joukkueet ovat erikseen ja testit pyörivät, Äijänen kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

Tuolta marraskuiselta EM-karsintakuplalta Susiladiesille jäi käteen ensimmäinen EM-karsintavoitto kuuteen vuoteen. Susiladies käänsi tiukan mittelön emäntämaa Portugalia vastaan voitoksi 70-62.

– Voittaminen on aina hienoa. Varsinkin kansainvälisiä voittoja ei voi pitää itsestäänselvyytenä. Otimme hyvin opit mukaan edellisestä ottelusta ja pystyimme parantamaan.

Ennen Portugali-voittoa vastassa marraskuussa oli Alina Iagupovan johdattama Ukraina, jolle Susiladies kaatui saappaat jalassa 84-66. Suomella on mahdollisuudet maksaa kalavelkoja, kun Ukraina tulee vastaan lauantaina. Sitä ennen vastassa on kuitenkin Belgia, joka on tappiottomana varmistanut jo paikkansa EM-kisoissa.

– Belgian joukkue on täynnä tosi hyviä pelaajia. Hyvä mittari itselle. Me lähdemme ennakkoluulottomasti haastamaan. Vaikka he ovat tuloksellisesti jo päässeet kisoihin, niin he varmasti tulevat pelaamaan todella kovaa.

– Ukrainasta jäi jotain hampaankoloon. Oli sellainen fiilis, että olimme koko ajan iskuetäisyydellä ja jäi harmittamaan, ettei eväät riittänyt loppuun asti. Siihen peliin lähdetään nyt tietäen, miten voittaminen on mahdollista.

Susiladies kohtaa EM-karsintaotteluissa kuluvalla viikolla torstaina 4.2 Belgian ja lauantaina 6.2 Ukrainan. Molemmat ottelut alkavat klo 17:00 ja ne esitetään suorina lähetyksinä Yle Areenassa sekä myöhemmin TV2:lta.