Susiladies saa vastaansa yhden EM-suosikin – ”Hieno mahdollisuus mitata omaa tasoa”

© Kuva: Getty Images

Susiladiesin viikon EM-karsintaurakan ensimmäinen koetinkivi on Belgia, joka on jo varmistanut paikkansa vuoden 2021 EM-kisoihin. Susiladiesin valmentaja Niko Hellman luonnehtii Belgiaa yhdeksi kolmesta tulevien EM-kisojen voittajasuosikeista.

Belgialle tulevan kesän EM-kisat ovat neljännet peräkkäiset arvokisat. Vuonna 2017 belgialaiset ylsivät pronssimitaliin saakka, vuoden 2018 MM-kisoissa sijoitus oli neljäs, ja kesällä 2019 tuloksena oli EM-kisojen viides sija.

Nimilista näissä kolmissa arvokisoissa on pitkälti sama kuin torstaina Susiladiesia vastaan.

– Belgian runko on pysynyt samana todella pitkään. Tulevissa EM-kisoissa he ovat yksi kolmesta voittajasuosikista Espanjan ja Ranskan kanssa, Hellman aloittaa Koripalloliiton tiedotteessa.

– Heidän pitkä yhteinen historia näkyy joukkueen saumattomassa pelaamisessa. Hyökkäyksessä pelaajien jatkuva pallottomana liikkuminen ja nopea kollektiivinen tilanteiden tunnistaminen on erittäin korkealla tasolla.

– Puolustuksessa tämä näkyy laadukkaasti toteutettuina rotaatioina, jos vastustaja saa luotua pienenkin edun.

Belgian ykköstähti on tietenkin Emma Meesseman, joka on 27-vuotiaana ehtinyt voittaa jo melkein kaiken. Palkintokaapista löytyy mm. WNBA:n mestaruus ja finaalien MVP-palkinto; kolme Euroliigan mestaruutta; sekä viisi peräkkäistä Venäjän mestaruutta.

Taidot tai koko ei jää kuitenkaan Meessemaniin. Belgialta löytyy pitkähuiskeita ja taitavia pelaajia vaihtopenkille saakka, joten erityisesti pituudessa ja koossa Suomi jää altavastaajaksi.

– Pienikokoisempana joukkueena meidän tulee pystyä pelaamaan heitä nopeammin siirtymissä ja reagoimaan nopeasti puolen kentän tilanteissa. Tämä on erittäin hieno mahdollisuus mitata omaa tasoa.

Coach Hellmanin tärpit Belgiasta

Emma Meesseman (193 cm/’93): ”Teki viime pelissä meitä vastaan 22 minuutin peliajalla 32 pistettä 75 prosentin heittotarkkuudella. Maailman parhaimpia viimeistelijöitä monipuolisella ratkaisuarsenaalillaan.”

Kim Mestdagh (180 cm/’90): ”Joukkueen ykkösheittäjä, jolle yritetään saada aktiivisesti heittopaikkoja pallottomilla skriineillä.”

Marjorie Carpreaux (164 cm/’87): ”Todennäköisesti heidän aloittava pointti. Erittäin hyvä syöttäjä, joka nakkelee toinen toistaan näyttävämpiä syöttöjä.”

Susiladies ja Belgia kohtaavat toisensa torstaina 4.2. klo 17:00 Suomen aikaa. Ottelu näkyy suorana lähetyksenä Yle Areenalta ja jälkilähetyksenä TV2:lta 18:00-19:30.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.