Susiladies sinnitteli puoliajan verran Belgian kintereillä

© Kuva: fiba.com

Susiladies hävisi Portugalissa pelatussa EM-karsintaottelussa EM-kisapaikkansa jo varmistaneelle, maailmanrankingin kuudentena olevalle Belgialle 47-82 (32-39). Susiladies pysyi 20 pistettä säkittäneen Awak Kuierin johdolla belgialaisten kyydissä puoliaikaan saakka.

Susiladies pisti erinomaisesti kampoihin Belgialle läpi ensimmäisen puoliajan. Kuier pääsi vauhtiin ensimetreillä säkittäen Suomen ensimmäisestä 13 pisteestä yksitoista. Kova suoritus, koska Kuierin paimentajana oli ehkä koko maailman paras nelospaikan pelaaja Emma Meesseman.

Hiljalleen onnistumiset jakautuivat muillekin. Saga Ukkonen löysi ajolinjoja belgialaispuolustuksen selustasta sekä Elina Koskimiehen kolmoshana aukesi nopeasta hyökkäyksestä.

Vaikka ajoittain pallo karkaili ja suomalaisille sattui harmittavia nukahduksia puolustuspäässä, niin Susiladies pääsi puoliajalle seitsemän pisteen päässä 39-32.

Läpi toisen puoliajan Belgia kuitenkin näytti, mistä lähivuosien menestyksestä on kyse. Belgialaiset pakottivat suomalaisia lukuisiin menetyksiin ja pyörittivät palloa mallikkaasti hyökkäyspäässä vapaisiin heittopaikkoihin, joihin suomalaisilla oli vaikeuksia saada kättä häiritsemään.

– Osa niistä oli sellaisia, jotka annettiin heidän heittää; skoutattuja pelaajia, jotka ei tavallisesti heitä. Tällä kertaa he laittoivat ne sisään, Linda-Lotta Lehtoranta kommentoi ottelun jälkeen Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

Ripeästi ero meni yli kymmenen pisteen, kolmannen neljänneksen päätteeksi lähelle kahtakymmentä ja repesi lopullisesti, kun Belgia vei päätösneljänneksen 15-2.

Susiladiesillä oli erityisesti vaikeuksia kookkaiden belgialaisten paimentamisessa läpi ottelun. Päävalmentaja Pekka Salminen kertoi, että joukkueelta loppui toisella puoliajalla bensa.

– Pirteä ensimmäinen puoliaika, jonka jälkeen väsähdettiin. Mitä olemme jälkikäteen analysoineet, niin olisi pitänyt siinä vaiheessa tehdä nopeammin vaihtoja. Jalat ja kunto loppui. Vastustaja oli niin fyysinen ja peli oli kova, että tipahdimme ja siitä se ero tuli, Salminen kommentoi.

Suomi pisti kapuloita rattaisiin mm. menemällä belgialaispelinrakentajien palloskriineistä alitse ja auttamalla tietyistä pelaajista, mutta Belgia adaptoitui joka kerta.

– Belgia on ensinnäkin iso, vahva ja fyysinen joukkue. He ovat pelanneet pitkään yhdessä ja heillä on mieletön määrä taktisia variaatioita, joita he pääsevät juoksemaan. Sen lisäksi heillä on mielettömiä pelaajia. He pelaavat todella hienosti.

Susiladiesin selkeä ykkönen oli Kuier, joka heitti 20 pisteestään 13 ensimmäiseen puoliaikaan. Kuier osui heitoissaan läheltä ja kaukaa, sekä viimeisteli moneen kertaan taitavasti joko omista ajoistaan tai leikkauksista. Pisteiden kylkeen hän keräsi kuusi levypalloa ja kaksi syöttöä.

Linda-Lotta Lehtoranta (3/8/3 syöttöä) kantoi suurimman taakan Susiladiesin pelinrakennusvastuusta, kun vastassa oli ärhäkkä Marjorie Carpreaux (2/3/4 syöttöä/3 riistoa). Koskimiehellä (7/2) oli hetkensä hyökkäyspäässä, kuten myös vasta kolmannen naisten maajoukkuepelinsä pelanneella Ukkosella (9/2).

Belgialla taas löytyi runsaasti onnistujia aina loistavan Meessemanin (18/10) lisäksi: muun muassa Antonia Delaere (11/2), Kim Mestdagh (13/4), Julie Vanloo (12/1) ja Jana Raman (13/4/6 syöttöä) rankaisivat Susiladiesia kaaren takaa.

– Heidän pelaamisessa näkyy, että he ovat pelanneet todella kauan yhdessä. He tietävät toisensa vahvuudet ja keille pelata tilanteita, Lehtoranta kertoi.

Susiladies jatkaa EM-karsintojen parissa lauantaina 6.2. klo 17:00 Suomen aikaa, kun vastaan tulee Ukraina. Ottelu on nähtävissä suorana lähetyksenä Yle Areenalta ja TV2:lta klo 17:20-18:45.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.