NBA:n tähdistöottelun äänestyksen ensimmäinen kierros oli täynnä tuttuja nimiä, mutta joukkoon mahtui myös muutama ensikertalainen.

Eniten ääniä tällä hetkellä on Brooklyn Netsin Kevin Durantilla. Durant on kerännyt yli 2,3 miljoonaa ääntä. Läntisen konferenssin ykkösenä on LeBron James vajaalla 2,3 miljoonalla äänellä. Golden State Warriorsin Stephen Curry keräsi kolmanneksi eniten ääniä, eli noin 2,1 miljoonaa ääntä.

Yllätyksiäkin listalta löytyy. Detroit Pistonsin takamies Derrick Rose on itäisen konferenssin kahdeksantena, vaikka mies on tehnyt kaudella vain 14,2 pistettä ottelua kohden. Rosea suurempi yllätys on läntisen konferenssin kymmenenneksi eniten ääniä saanut Klay Thompson. Golden State Warriorsin takamies Thompson ei ole pelannut ainuttakaan ottelua sitten 2019 finaalien. Myös Portland Trail Blazerzin Carmelo Anthony on pienimuotoinen yllätys. Anthony sai läntisen konferenssin hyökkääjistä kymmenenneksi eniten ääniä, vaikka Anthonyn kausi on ollut miehen henkilökohtaisesti heikoin.

Joukkueista eniten pelaajia listalla oli Brooklyn Netsillä ja Portland Trail Blazersilla, joilla kummallakin oli kolme pelaajaa listalla. Netsiltä listalla olivat Kevin Durant, Kyrie Irving sekä James Harden. Portlandilla Damian Lillard, CJ McCollum sekä Carmelo Anthony. Viidellä joukkueella ei ollut yhtään pelaajaa listalla, Orlando Magic, Toronto Raptors, Sacramento Kings, San Antonio Spurs ja Minnesota Timberwolves.

Fanien äänestys lasketaan puolikkaaksi tähdistöotteluun lähetettävien pelaajien lopullisesta tuloksesta. Median ja valmentajien äänet ovat toinen puolikas. Äänestys on käynnissä vielä helmikuun 16 saakka. Äänestää voi NBA:n verkkosivuilla tai Twitterissä käyttäen hashtagia #NBAAllStar ja twiittaamalla pelaajan nimi.

NBA

@NBA
Votes count twice today for #NBAAllStar Voting presented by AT&T! Vote on NBA.com/Vote, the NBA App or on Twitter using #NBAAllStar #FirstNameLastName!

app.link.nba.com/e/NBAVote

Jos et näe upotusta, voit katsoa sen täältä.