Golden State Warriorsilla oli viime hetkillä mahdollisuus nousta tasoihin San Antonio Spursia vastaan, mutta Draymond Greenin hieman omituinen ratkaisu vesitti lopulta Golden Staten voittohaaveet. Green yritti ottelun jälkeen parhaansa mukaan selitellä hätäistä ratkaisuaan.

Pelikellossa on jäljellä 8,7 sekuntia, Golden State Warriors on kolme pistettä San Antonio Spursia perässä. Damion Lee syöttää pallon Greenille, joka heittää saman tien lähes puolesta kentästä kolmosen, joka menee selvästi korin ohi. Ottelun selostajat ihmettelivät, miksi Green heitti kolmosen päätellen, että Green yritti kalastella virhettä, joka oikeuttaisi kolmeen vapaaheittoon. Warriors hävisi ottelun Spursille 105-100 (54-59).

Bleacher Report

@BleacherReport
Draymond attempted a game-tying shot from near half court and missed.

Warriors lose

Jos et näe upotusta, voit katsoa sen täältä (juttu jatkuu videon jälkeen).

Green puolusteli yllättävää heittoaan ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

‒ Minusta tuntuu, että se oli viisain tyhmä heitto NBA:n historiassa. Veikkaan, että suurin osa ihmisistä ymmärtää, mistä tilanteessa oli kyse. Se oli todella viisas heitto, joka lopulta oli tyhmä heitto, Green kertoi lehdistötilaisuudessa.

Greeniä puolustanut Derrick White luki tilanteen hyvin ja ei edes yrittänyt blokata Greenin heittoa tietäen, että se menee hyvin suurella todennäköisyydellä ohi. Warriorsin päävalmentaja Steve Kerr puolusti pelaajaansa ja otti vastuuta tappiosta niskoilleen.

‒ Spurs ei yleensä riko näissä tilanteissa. Varmaankin minun vikani, kun en kertonut joukkueelle, että Spurs ei riko yleensä, Kerr kertoi ottelun jälkeen.

Hämmentävämmän päätöksestä tekee se, että Green on heittänyt urallaan vapaaheittoja vain 71,1 prosentin tarkkuudella. Vaikka mies olisi päässyt vapaaheittoviivalle, kolme peräkkäistä koria olisi vaatinut Greeniltä nappisuorituksen. Kentällä oli myös yksi kaikkien aikojen kolmen pisteen heittäjistä Steph Curry, joka oli vain sekunteja aikaisemmin kaventanut Spursin johtoa omalla kolmosellaan.