Entiset NBA-tähdet kommentoivat liigan nykytilaa jatkuvasti, siinä ei ole mitään erikoista. Kevin Garnett toi silti uuden tuulahduksen kommentoidessaan positiivisesti nykypäivän NBA:ta.

‒ En usko, että 20 vuotta sitten pelanneet pelaajat pystyisivät pelaamaan tätä peliä. 20 vuotta sitten pelaajat käyttivät käsiään vastustajan puolustamisessa. Nykyään ei voi tehdä niin, mikä tekee puolustamisesta lähes mahdotonta. Se, että et voi käyttää käsiä, antaa hyökkääjille paljon pelivaraa. Jos sinulla on luovuutta ja tahtoa, voit olla loistava pelaaja hyökkäyspäässä tässä liigassa, Garnett kertoi New York Timesille.

Garnett valittiin liigan parhaaksi puolustajaksi vuonna 2008 ja MVP:ksi vuonna 2004, joten mies tietää mistä puhuu. Entiset NBA-pelaajat ovat olleet erittäin valmiita puolustamaan omaa aikakauttaan vedoten koripallon silloiseen fyysisyyteen. Moni heistä pitääkin nykykoripalloa pehmona. Garnett kuitenkin muistuttaa, että nykyaikana koripallo vaatii enemmän taitoa kuin 20 vuotta sitten. Mies nimesi pelaajia, jotka ovat muuttaneet peliä vuosien varrella.

‒ Kun katson Nikola Jokicin pelaavaan, tuntuu kuin hän olisi ottanut Dirk Nowitzkin taidot ja lisännyt siihen oman talenttinsa. Steph Curry mullisti peliä heittämällä kaukaa niin kovalla tarkkuudella. Klay Thompson, Dame Lillard, nämä takamiehet muuttivat peliä. En usko, että takamiehet 20-30 vuotta sitten pystyisivät pelaamaan tätä peliä. Se on luovaa ja kilpailuhenkistä. Tämä peli on loistavassa tilanteessa.