Susijengi tarrasi kiinni EM-kisapaikkaan

© Kuva: fiba.com

Miesten koripallomaajoukkue ei jättänyt mitään sattuman varaan, kun se kohtasi tärkeässä EM-karsintaottelussa Sveitsin. Susijengi otti tiukan otteen EM-kisapaikasta 92-84 (49-31).

Ottelu alkoi Suomen osalta hermostuneesti, mutta hiljalleen peli alkoi rullata molemmissa päädyissä kenttää. Suomi pyöritti leveää rotaatiota ja se näkyi erityisesti puolustuksen intensiteetissä ja Suomi sai pidettyä Sveitsin hyvin pihdeissään. Hyökkäyksessä onnistumisia tuli sen sijaan laajalla rintamalla. Sasu Salinin (15) käsistä pallo löysi tiensä kolmen pisteen rajan takaa sukkaan ja nuoremman polven Edon Maxhuni (17/4), Mikael Tahvanainen (11/4) sekä Elias Valtonen (8) osoittivat ennakkoluulottomuutta hyökkäyspäässä. Ensimmäinen neljännes (23-19) mentiin vielä tasaisissa merkeissä, mutta heti toisen neljänneksen alussa ero kasvoi kaksinumeroisiin eikä Susijengi päästänyt Sveitsiä mukaan peliin missään vaiheessa.

Toisen puoliajan alussa Suomi näytti ratkaisevan ottelun lopullisesti, kun ero kasvoi parhaimmillaan 27 pisteeseen. Viimeisellä neljänneksellä Sveitsillä ei ollut mitään menetettävää ja se näkyi myös joukkueen pelaamisessa. Heitto lähti ja Suomen kannalta harmittavasti heitot menivät myös sisään. Lopussa Sveitsi nousi parhaimmillaan viiden pisteen päähän, mutta Petteri Koposen (21) johdolla etumatka pysyi loppuun saakka.

Voitto tiesi sitä, että Suomen EM-kisapaikka on erittäin lähellä. Se saattaa varmistua jo perjantai-iltana, jos Serbia voittaa Georgian. Muussa tapauksessa ratkaisu venyy sunnuntaille ja silloinkin Sveitsin on kyettävä kaatamaan Serbia.

Ottelutilastot


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.