Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:ssa Jesper Granlund sivuutti piste-ennätystään 12 pisteellä, kun Longwood voitti viidennen peräkkäisen ottelunsa. Mustapha Amzil säkitti vaihdosta 10 pistettä, kun Dayton päihitti Saint Louisin.

Big South -konferenssissa Longwood on päässyt vireeseen, kun kauden päättävät lopputurnaukset lähestyvät. Longwoodin historian pisin voittoputki NCAA:n ykköstasolla toteutui, kun ”Lancers” voitti perjantaina Charleston Southernin 64-58 (37-35).

Tulokaskaudellaan jokaisen ottelun Longwoodin viisikossa aloittanut Granlund sivuutti piste-ennätystään säkittämällä 12 pistettä, repimällä viisi levypalloa ja riistäen kerran 23 minuutissa. Granlund pussitti pelitilanneheittonsa 4/8, joista kolmoset 2/3.

Longwood on Big South -konferenssin viidennellä sijalla kymmenellä voitolla ja yhdeksällä tappiolla. Joukkue pelaa viimeisen konferenssin runkosarjaottelunsa keskiviikkona Hamptonia vastaan.

Atlantic 10 -konferenssissa Dayton juhli seniori-iltaa voittamalla selkein lukemin Saint Louisin 53-76 (23-43). Neljällä seniorivuoden pelaajalla aloittanut Dayton voitti ensimmäisen pelinsä sitten helmikuun viidennen päivän.

Tulokaskauttaan pelaava Amzil lähti peliin ensimmäistä kertaa yliopistourallaan penkiltä. Amzil pelasi 28 minuuttia, joiden aikana hän tilastoi kymmenen pistettä, viisi levypalloa, yhden syötön, kaksi riistoa ja yhden torjunnan.

Southeastern-konferenssissa Olivier Nkamhoua ja Tennessee kärsivät kehnosta heittoillasta, kun Tennessee hävisi Kentuckylle 70-55 (45-30). Nkamhoua pelasi 11 minuuttia, joiden aikana hän keräsi kaksi pistettä, kaksi levypalloa ja yhden torjunnan.

Atlantic 10 -konferenssissa Andre Gustavsonin edustama Richmond nautti tasapainoisesta hyökkäyspelaamisesta pistäen Duquesnen pakettiin 72-79 (33-40). Gustavson pelasi vaihdosta 10 minuuttia, joiden aikana hän tilastoi kaksi pistettä ja kaksi levypalloa.

Tomas Murphyn ja Vermontin kahdeksan ottelun mittainen voittoputki katkesi America East -konferenssin runkosarjan päätösottelussa, kun UMBC pääsi yllättämään Vermontin 55-66 (20-34). Murphy haki kaksi levypalloa 12 minuutissa, mutta jäi pisteittä.

Ohio Valley -konferenssissa Hannes Pöllä ja UT Martin hävisivät neljännen peräkkäisen ottelunsa, kun Morehead State veti pidemmän korren lukemin 79-69 (45-35). Pöllä pelasi viisikossa 23 minuuttia, joiden aikana hän tilastoi nimiinsä kahdeksan pistettä, kaksi levypalloa, yhden syötön ja torjunnan.

Tuukka Jaakkolan edustama Cal Poly hävisi viikonloppuna kaksi ottelua Big West konferenssissa Long Beach Statelle. Perjantaina Cal Poly hävisi niukasti 60-64 (27-25). Jaakkola toi penkiltä kuusi pistettä, kolme levypalloa ja yhden torjunnan 14 minuutissa.

Lauantaina Cal Poly taipui toistamiseen Long Beach Statelle, tällä kertaa tappio tuli lukemin 69-74 (31-36). Jaakkola pelasi seitsemän minuuttia keräten yhden pisteen ja levypallon.