Läntisen konferenssin toiseksi viimeisenä oleva Houston Rockets on aloittamassa tähtipelaajiensa poistomyyntiä siirtoikkunan takarajan lähestyessä. Rockets oli vielä hetken mukana taistelemassa pudotuspelipaikoista James Hardenin lähdettyä, mutta joukkue on hävinnyt 14 ottelua perättäin ja tippunut pudotuspelijoukkueiden kyydistä. Viimeisimmät siirtohuhut ovat pyörineet PJ Tuckerin ja Victor Oladipon ympärillä.

Tucker jätti torstaisen ottelun Sacramento Kingsiä vastaan väliin. Houstonin päävalmentajan Stephen Silasin mukaan Tuckerin poisjäänti ottelusta oli pelaajan oma päätös. ESPN:n Adrian Wojnarowskin mukaan Tucker on turhautunut, että häntä ei ole vielä kaupattu mestaruudesta taistelevaan joukkueeseen.

– Me yritämme keksiä jotain, joka sopii sekä hänelle, että meille. Oletin, että hän olisi pelannut tänään, mutta hän ei pelannut. Se oli minulle pettymys. Hän päätti, että hän ei ollut pelissä mukana ja me päätimme, että se on oikea ratkaisu, Silas kertoi Kingsille hävityn ottelun jälkeen.

Tim MacMahon

@espn_macmahon
Stephen Silas on how decision was made for P.J. Tucker to sit out vs. Kings: "He decided that he was just not really with it, and we decided that that’s a good idea. Let’s move on."

Tim MacMahon

@espn_macmahon
Stephen Silas on PJ Tucker: “We’re going to try to figure out something that works for him and works for us as far as him not being on the team anymore. I was under the assumption that he was going to play tonight and he didn’t play. That was disappointing.”

Jos et näe julkaisua, voit katsoa sen täältä.

Tuckerin sopimus loppuu tähän kauteen ja mies ei ole osoittanut kiinnostusta seurassa jatkamisesta. Tucker on tehnyt tällä kaudella 4,4 pistettä ja saanut 4,6 levypalloa ottelua kohden. Tucker on hyvä puolustuspäässä ja pystyy pelaamaan monella pelipaikalla, joten moni mestarisuosikki on varmasti kiinnostunut pelaajasta.

Tuckerin tavoin Oladipon sopimus loppuu tämän kauden jälkeen, joten Rocketsia voi houkuttaa saada pelaajasta edes jotain takaisin. Oladipo on kaupattu tällä kaudella jo kerran, kun mies oli osana jättimäistä James Harden -kauppaa. Oladipo siirtyi Indiana Pacersista Rocketsiin kaupassa, jossa Caris LeVert siirtyi toiseen suuntaan.

Oladipo on tehnyt tällä kaudella 20,1 pistettä ottelua kohden, mutta miehen heittoprosentti on heikko 39,6%. Oladipo valittiin parhaimmillaan NBA:n tähdistökentälliseen ja parhaiden puolustajien kentälliseen kaudella 2017-2018. Kahdella seuraavalla kaudella Oladipo pelasi yhteensä ainoastaan 55 ottelua.

NBA:n siirtoikkunan takaraja on 25. maaliskuuta. Rocketsin oletetaan olevan yksi aktiivisimmista joukkueista. John Wall ja Eric Gordon ovat olleet joukkueesta myös siirtohuhujen keskellä. Rocketsin oletetaan hankkivan tulevien vuosien varaustilaisuuksiin lisää varausvuoroja, joita joukkueelta löytyy jo runsaasti James Harden -kaupan jälkeen.