Suomalaisnaisten joukkueita jatkoon USA:n yliopistosarjassa

© Kuva: fiba.com

Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:ssa eletään konferenssien lopputurnauksien huumaa. Elina Arike ja UTEP, Venla Varis ja Grand Canyon sekä Nenna Lindström ja Liberty etenivät kuluvalla viikolla konferenssiensa välieriin.

C-USA-konferenssin puolivälierissä Elina Arike ja UTEP saivat selätettyä Florida Atlanticin loppunumeroin 67-74 (29-34). Arike oli tuttuun tapaan UTEP:n aloitusviisikossa tilastoiden levypallon, syötön ja riiston 13 minuutissa, mutta jääden pisteittä.

Western Athletic -konferenssissa Venla Varis ja Grand Canyon etenivät lopputurnauksen välieriin, kun Grand Canyon voitti UT Rio Grande Valleyn 54-67 (22-43). Varis säkitti neljä pistettä ja repi kolme levypalloa 17 minuutissa.

ASUN-konferenssissa Nenna Lindströmin edustama Liberty voitti Bellarminen selkein numeroin 59-88 (27-45). Lindström keräsi tilastosarakkeeseensa kolme pistettä, yhden syötön ja riiston 17 peliminuutissa.

Vaalavirran, Korpisen ja Mäkelän tiet tyssäsivät lopputurnauksissa

Big West -konferenssin lopputurnauksen puolivälierissä Kia Vaalavirran edustama San Franciscon kehno toinen neljännes kostautui, kun BUY eteni välieriin voittaen 55-85 (22-34). San Francisco sai aikaan vain kolme pistettä toisella neljänneksellä. Vaalavirta pelasi vaihdosta 12 minuuttia, joiden aikana hän heitti seitsemän pistettä.

Kolmannen kautensa päättänyt Vaalavirta pelasi tällä kaudella San Franciscolle 25 ottelua, joissa hän tilastoi keskimäärin 3,2 pistettä ja 0,9 levypalloa ottelua kohden.

Marika Korpisen edustama George Mason putosi Atlantic 10 -konferenssin lopputurnauksesta, kun ensimmäisellä kierroksella George Washington veti pidemmän korren 56-62 (32-37). Korpinen pelasi aloitusviisikossa 34 minuuttia, joiden aikana hän tilastoi yhdeksän pistettä, viisi levypalloa ja yhden syötön.

Seniorikaudellaan Korpinen pelasi George Masonin paidassa 18 ottelua 9,6 pisteen ja 5,3 levypallon keskiarvoilla.

Sini Mäkelä ja Manhattan College putosivat pois pelistä Metro Atlantic Athletic -konferenssin lopputurnauksesta, kun Manhattan College taipui puolivälierissä Fairfieldille 40-51 (14-25). Mäkelä pelasi viisi minuuttia tilastoiden yhden levypallon.

Seniorikaudellaan Mäkelä pelasi Manhattan Collegen riveissä 16 ottelua 1,6 pisteen ja 1,4 levypallon keskiarvoilla.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.