Naisten Korisliigassa kahdeksan joukkuetta nähtiin tositoimissa lauantaina. Otteluissa voittoihin ylsivät Honka, Vimpeli, PeKa sekä jännittävien vaiheiden jälkeen EBT.

Honka nousi voittoon toisella puoliajalla

Pudotuspelipaikasta taisteleva Lappeenrannan Catz sai vieraakseen kovaan kevätvireeseen äityneen Tapiolan Hongan. Kotijoukkue pysyi pitkään vieraiden tahdissa, mutta pisteet matkasivat lopulta Espooseen 89-78.

Ensimmäisellä jaksolla espoolaiset olivat paremmin hereillä. Joukkue nappasi tauolle mentäessä johdon 26-21. Toinen jakso olikin Catzin näytöstä. Roosa Kososen 12 pisteen avulla se nappasi itselleen johtoaseman. Puoliajalle mentiin tilanteessa 46-42.

Kolmas jakso oli tasainen. Honka kuitenkin vei hienoisesti peliä. Viimeiselle jaksolle lähdettiin tasatilanteesta. Kymmenen aikaisempaa ottelua voittanut espoolaisjoukkue ratkaisi ottelun päätösjaksolla. Se otti 11. perättäisen voittonsa 89-78.

– Ensimmäinen puoliaika oli vähän hermostunutta peliä. Roosa Kosonen pelasi loistavan eka puolikkaan ja jouduttiin miettimään, että voidaanko pitää kiinni pelin valmistavista prinsiipeistä vai pitääkö jotain muuttaa. Ei saatu tänään korin alta niin paljon pisteitä mitä olisi haluttu, Hongan päävalmentaja Kimmo Kujansivu pohti Koripalloliiton tiedotteessa.

Catzin Kosonen ja Hongan Cierra Dillard heittivät kumpainenkin uransa ennätyspisteen Naisten Korisliigassa. Kosonen upotti 35 pistettä ja keräsi seitsemän levypalloa. Dillard pisti vielä paremmaksi. Hänelle merkittiin 39 pistettä, kymmenen levypalloa ja kuusi koriin johtanutta syöttöä.

– Tosi hyvä koripallopeli, kaks hyvää joukkuetta vastakkain. Pelattiin 35 minuuttia erittäin hyvää koripalloa kuten edellisessä kohtaamisessakin. Nyt pitää vaan kairata keskiviikkona ja lauantaina voitot, että päästään jatkopeleihin. Paljon hyviä asioita otettavaksi mukaan, Catzin päävalmentaja Mika Haakana sanoi.

Jordan Jones oli lähellä tripla-tuplaa. Hän upotti 14 pistettä, nappasi 12 levypalloa ja jakoi kahdeksan koriin johtanutta syöttöä. Gabriela Bronson teki 21 pistettä ja keräsi 11 levypalloa.

Vimpeli puolusti loistavasti

Sarjassa kuudentena oleva Vimpeli sai vieraakseen viimeisellä pudotuspelipaikalla majailevan ToPo:n. Vimpeli piti vieraansa aisoissa ja vei ottelusta pisteet 77-49.

Kotijoukkue vei ottelua heti alusta asti. Helsinkiläisjoukkueen hyökkäyspeli puolestaan takkusi. Avausjakso päättyi tilanteessa 16-6. Toisella jaksolla peli tasoittui. Korijuhlaksi peli ei kuitenkaan muuttunut ja puoliajalle lähdettiin tilanteesta 29-16.

Puoliajan jälkeen molempien joukkueiden hyökkäyspeli sai uutta eloa. Paremmin onnistui kuitenkin Vimpeli, joka kasvatti johtoaan kuudella pisteellä. Myös ottelun päätösneljännes kirjattiin kotijoukkueelle. Lopulta ottelun voitto merkittiin Vimpelille 77-49.

– Pelasimme todella hyvin ja kolmannelle neljännekselle saakka dominoimme peliä ja annoimme hieman periksi. Tulimme kolmoserään hitaammin ja veltosti, mutta kokosimme rivimme, kotijoukkueen Mariah Miller totesi.

Kotijoukkue keräsi melkein tuplamäärän levypalloja ToPoo:n nähden. Vimpelille merkittiin 63 levypalloa, kun vieraat jäivät 32 levypalloon.

– Meiltä oli hyvää tekemistä ajoittain, mutta se kaatui lopussa. Vedolla oli kovia paikkoja ja he pistivät ne sisään. Meillä oli myös hyviä paikkoja, mutta tällä kertaa ei uponnut. Teimme kaikkemme ja yritimme parhaamme ja tällä kertaa se ei riittänyt, Magdalene Agyei kertasi

ViVe:n avausviisikosta kaikki pelaajat ylsivät kaksinumeroiseen pistemäärään. Kayla Gordon teki tupla-tuplan. Hän teki 11 pistettä ja keräsi 22 levypalloa. Doniyah Cliney upotti 16 pistettä, keräsi seitsemän levypalloa ja jakoi viisi koriin johtanutta syöttöä. Agyei teki kymmenen pistettä ja otti kahdeksan levypalloa.

EBT vei trillerin

Kärkipään ottelussa sarjakolmonen Espoo Basket Team matkasi Forssaan Alun vieraaksi.

Espoolaisjoukkue aloitti ottelun hyökkäyspäässä loistavasti. Se iski tulostaululle 30 pistettä avausjakson aikana ja karkasi tauolle yhdeksän pisteen johdossa.

Toista jaksoa hallitsi pitkään kotijoukkue. Jakson loppupuolella EBT piristyi ja puoliajalle mentiin vieraiden johtaessa 44-39.

Vieraat kasvattivat johtoaan Morgan Bateyn johdolla kolmannella jaksolla. He pääsivät viimeiselle tauolle yhdeksän pisteen karkumatkalta.

Viimeisellä jaksolla molemmat joukkueet onnistuivat hyvin hyökkäyspäässä. Onnistumisia nähtiin molemmilta joukkueilta. EBT johti peliä pitkään, mutta FoA tasoitti pelin seitsemän sekuntia ennen loppua Heta Äijäsen kolmosella

Draamankaari ei kuitenkaan päättynyt vielä tähän, sillä toisessa päässä Batey upotti kakkosen ja pisteet matkasivat Espooseen 95-93.

Batey upotti ottelun korkeimman pistemäärän. Hänelle merkittiin 30 pistettä ja kuusi koriin johtanutta syöttöä. Hannah Little teki 20 pistettä ja repi yhdeksän levypalloa. Keondria Calloway teki Alulle 29 pistettä. Mia Loyd upotti 24 pistettä ja nappasi kahdeksan levypalloa.

Espoolaisjoukkue varmisti voitollaan runkosarjan kolmospaikan. Se on kahden pisteen päässä toisena olevasta Hongasta. FoA on neljäntenä

PeKa ylivoimainen

Tampereen Pyrintö matkasi Kotkaan haastamaan sarjakärkeä. PeKa ei antanut vierailleen minkäänlaisia mahdollisuuksia, vaan vei ottelusta pisteet 110-70.

Joukkueiden välinen tasoero tuli esille heti alusta alkaen. PeKa vei nimiinsä 23-14. Toisella jaksolla kotkalaisten puolustus parani entisestään ja se piti vieraat seitsemässä pisteessä. Myös joukkueen hyökkäyspelaaminen toimi ja se pääsi puoliajalle turvallisessa johdossa 50-21.

Puoliajan jälkeen PeKa:n hyökkäyspeli parani entisestään. Se säkitti jakson aikana 34 pistettä ja pääsi viimeiselle tauolle johdossa 84-39.

Ottelun päätösjakso oli enemmän ja vähemmän muodollisuus. Se oli samalla ottelun tasaisin. Lopulta voitto merkittiin kotkalaisille 110-70.

– Nopeilla hyökkäyksillä paljon koreja. Hyvä peli. Hävittiin 1 vs. 1 pelaamisia jonkin verran. Onneksi kohta saadaan porukkaa sairastuvalta takaisin, PeKa:n päävalmentaja Roope Mäkelä sanoi.

Kotijoukkue osui ottelussa kolmen pisteen heitoissa 40 prosenttisesti. Vieraiden onnistumisprosentti oli 25.

– Oli hyvä että päästiin taistelemaan näinkin hyvin. Aseita ei löytynyt Ricen tai Melton pysäyttämiseen, Pyrinnön päävalmentaja Antti Nikkilä summasi.

Zykera Rice upotti 29 pistettä ja keräsi 12 levypalloa. Elena Melto teki penkiltä 24 pistettä ja repi yhdeksän levypalloa. Pyrinnön Emilia Anttila pelasi ehkä kauden parhaan pelinsä ja upotti 19 pistettä. Hän onnistui pelitilanneheitoissaan 63 prosenttisesti.