NBA ja NBPA ovat päässeet yhteisymmärrykseen koronarajoitusten vähentämisestä rokotuksen saaneille henkilöille. ESPN:n Baxter Holmesin mukaan rajoitusten purku koskee pelaajia ja henkilökuntaa, jotka saivat viimeisen rokoteannoksen yli kaksi viikkoa sitten ja joukkueita, joista on rokotettu 85% pelaajista ja henkilökunnasta.

Rokotetut pelaajat voivat muun muassa syödä ravintoiloissa, tavata perheenjäseniä ilman koronatestiä ja ilmoittamatta joukkueelle ja heidän ei tarvitse olla karanteenissa altistumisen jälkeen. Rokotetut joukkueet voivat olla ilman maskia harjoituksissa, käydä joukkuepalavereissa kasvotusten ja osallistua markkinointitilaisuuksiin.

Shams Charania

@ShamsCharania
The NBA's fully vaccinated players, coaches and staffers can now also:

- Leave hotel room anytime
- Attend in-person marketing events
- Have in-person team meetings
- PCR testing can be earlier in day (before 5 pm)
- No masks at practice facility

Shams Charania

@ShamsCharania
Sources: NBA, NBPA have agreed to new protocols for COVID-19 vaccinated individuals:
- No quarantine for exposure
- No PCR tests on days off
- Interact with any other person at home (not at bar, club, lounge)
- Go to outdoor restaurants
- Four guests on road without prior testing

Jos et näe julkaisua, voit katsoa sen täältä.

Yhden läntisen konferenssin joukkueen valmentajan mukaan rajoituksen purkamisen tarkoituksena on lisätä pelaajien halukkuutta tulla rokotetuksi. ESPN:n tietojen mukaan New Orleans Pelicansin pelaajista noin tusina on saanut rokotteen, mutta muista joukkueista vain hyvin harva on rokotettu. Rokote on annettu pääosin pelaajille ja henkilökunnalle, jotka kuuluivat riskiryhmään.