Puolivälierät jatkuvat yhä kotietua nauttivien joukkueiden juhlina. Sekä Vilpas että Seagulls nosti voittosaldonsa kolmeen.

Salon Vilppaan ja Lahti Basketballin välinen puolivälieräkamppailu on ollut häkellyttävän tasaväkinen siihen nähden, että otteluvoitot ovat parhaillaan 3–0 Vilppaan hyväksi. Torstaina ottelu päättyi Salossa kotijoukkueen voittoon luvuin 84–81 ja sai ratkaisunsa vasta jatkoajan jälkeen.

Kovimmassa pistevireessä voittajien puolella olivat avausviisikon amerikkalaiset. Ladarien Griffin tilastoi 14 pistettä ja 12 levypalloa, Myles Stephens 12 pistettä ja viisi levypalloa ja Jeremiah Wood kymmenen pistettä ja 11 levypalloa.

Hyvin taistelleen Lahden vahvinta korintekoa tarjosi Nijal Pearson, joka sai aikaan 20 pistettä ja seitsemän levypalloa, mutta näkyväksi itsensä teki myös Henri Ventoniemi, joka puolusti järkähtämättä korinalusta, vaikka saikin tilastokorttiin vain kuuden pisteen ja kahdeksan levypallon merkinnät.

Seagullsin paraati jatkuu

Helsinki Seagulls oli oman puolivälieräsarjansa ennakkosuosikki reippaan runkosarjavoittonsa ansiosta eikä ole tähän mennessä pettänyt fanejaan. Kahdeksannelta sijalta ponnistanut Kobrat yritti parhaansa, mutta isäntäjoukkueen asemassa pelannut Seagulls selvitti haasteen 105–88.

Tilastokortin korkeimmilla sijoilla nähtiin voittajien puolella mukavasti suomalaisedustusta, sillä avausviisikon kaikki kolme kotimaista pelaajaa pääsivät melkein 20 pisteeseen asti. Shawn Huff upotti 18 pistettä, Timo Heinonen 16 ja Antti Kanervo 15. Heinoselle merkittiin lisäksi joukkueen korkein levypallosaldo: kahdeksan.

– Tämä oli ehjä suoritus meiltä. Hetkittäin huomasi, että intensiteetti laski ja Kobrat sai heti taas jyvästä kiinni, mutta kun vain pelaamme täysillä, meillä ei ole mitään hätää, totesi Seagullsin Tuukka Kotti.

Kobrien kovin pistemies ottelussa oli 29 pistettä tehnyt Jordan Loveridge, jolle tosin kertyi samalla myös ottelun korkein menetyssaldo kuudella merkinnällä.