Helsinki Seagulls ja Salon Vilpas veivät omat puolivälieräsarjansa voitoin 4–0.

Korisliigan runkosarjavoittaja Helsinki Seagulls oli ensimmäinen joukkue, joka sai oman puolivälieräsarjansa sinetöityä. Kobrat yritti kotikentällään ottaa ennakkosuosikeista edes yhden voiton mutta taipui luvuin 83–97.

Voitto-ottelun ratkaisijoihin kuuluivat niin yhdysvaltalaiset Kendale McCullum ja Wayne Martin Jr. kuin kotimaiset avainpelaajat Shawn Huff ja Antti Kanervokin. Martin keräsi 22 pistettä ja kymmenen levypalloa, McCullum 18 pistettä ja kuusi koriin johtavaa syöttöä, Huff 14 pistettä ja kahdeksan levypalloa ja Kanervo 15 pistettä.

– Vastustaja pisti meidät tiukille tänään, mutta joukkueemme tuli aikalisien jälkeen loistavasti takaisin kentälle, totesi Seagullsin päävalmentaja Jussi Laakso Koripalloliiton tiedotteessa.

Myös Kobrien puolella nähtiin kovia suorituksia. Koko kaudella loistanut pelinjohtaja Antto Nikkarinen jäi syöttölukemissaan vain kahteen mutta tykitti itse 22 pistettä. Joukkueen isoimmat pistemäärät jäivät taululle Anthony Gaines Jr:lta, joka upotti 24.

– Alussa jäimme perään, ja vastustaja otti pelin haltuun. Hyökkäyksessä olimme huolimattomia. Joukkue taisteli kuitenkin loppuun asti. Pitää olla ylpeä joukkueesta, kommentoi Kobrien päävalmentaja Ville Turja.

Vilpas varmisti paikan Seagullsin välierävastustajana

Seagullsin vastustaja välieriin selvisi heti pari tuntia myöhemmin. Vaikka Lahti Basketballin ja Salon Vilppaan neljäs kohtaaminen näytti aluksi selkeästi Lahden peliltä, Vilpas kaivoi tiensä edelle ja koko kierrokselta 4–0-voittoon. Lahti kärsi ratkaisevan tappionsa tiukoin luvuin 87–92.

Lahden korinteosta vastasi etunenässä Wayne McCullough, joka upotti 19 pistettä ja nappasi kahdeksan levypalloa. Eniten syöttöjä jakoi sentteri Henri Ventoniemi kuudella ja lisäsi kylkeen yhdeksän pistettä.

Voittajien puolella parhaita lukemia nähtiin Myles Stephensiltä ja Juho Nenoselta. Stephens viimeisteli 17 pistettä, ja Nenonen osui 16 pistettä ja nappasi kuusi levypalloa.