NBA:ssa Lauri Markkanen heitti 16 pistettä ja repi kahdeksan levypalloa, kun Chicago Bulls voitti Detroit Pistonsin 100-86 (46-45) vieraissa. Markkanen oli joukkueensa toiseksi paras pistemies, kun korkeampaan lukemaan pääsi vain 18 pistettä heittänyt Zach LaVine.

Bulls oli suurimman osan ensimmäisestä puoliajasta jäljessä, mutta onnistui nousemaan tauolle mentäessä pisteen johtoon. Puoliajan jälkeen chicagolaiset tulivat peliin terävästi, kasvattaen piste-eron kaksinumeroiseksi.

Bulls heitti kolmosensa erinomaisella 50 prosentin (14/28) tarkkuudella ja vei levypallot 52-37. Pistonsin heittotarkkuus jäi kehnoksi, kun kotijoukkue osui pelitilanneheitoissaan 39 prosenttisesti (39%)

LaVine (18/3) ja Markkanen (16/8) olivat Bullsin parhaat pistemiehet. Markkanen pelasi vähän vajaat 29 minuuttia ja heitti kakkosensa 3/6, kolmosensa 3/9 ja vapaaheittonsa 1/1. Suomalainen myös torjui vastustajan heiton kertaalleen.

Pistonsin pistekuningas oli Jerami Grant, joka upotti 26 pistettä.

Bulls pelaa seuraavan kerran jo ensi yönä kotikentällään Utah Jazzia vastaan

Muissa otteluissa Chris Paulista tuli kautta aikain kuudes pelaaja, joka rikkoi 10 000 syötön rajan NBA:ssa, kun Phoenix voitti siipirikkoisen Lakersin. Paul tilastoi merkkipaalunsa kunniaksi kauden ensimmäisen tripla-tuplansa (11/10/13). Paulilla on nyt koossa yhteensä 10 004 syöttöä ja seuraavana hänen tähtäimessään on Magic Johnson (10 141). Tilaston ylivoimainen ykkösnimi on John Stockton (15 806). Paulin lisäksi Deandre Ayton (26) ja Devin Booker (26) olivat vireessä.

Luka Doncicille riitti kolme neljännestä 37 pisteeseen saldoon, kun Dallas murskasi Portlandin. Nikola Jokicin tripla-tupla (29/10/10) ei riittänyt tuomaan Denverille voittoa, kun Brandon Ingram (30) ja Zion Williamson (30) johdattivat New Orleansin voittoon.

Blake Griffin teki debyyttinsä Brooklynin paidassa, mutta Kyrie Irving (28) ja James Harden (26) varastivat kuitenkin show’n Netsin kaataessa Washingtonin. Russell Westbrook (29/13/13) merkkautti jälleen tripla-tuplan Washingtonille. Cleveland aiheutti Torontolle sen seitsemännen peräkkäisen tappion Collin Sextonin (36) lyödessä tahtia ja Houstonin tappioputki venyi jo 20 ottelun mittaiseksi Oklahoma Cittyn puristaessa voiton. Philadelphia kukisti niukasti New Yorkin ja Indiana kellisti Miamin jatkoajan jälkeen.

NBA:n viime yön tulokset:
Miami-Indiana 106-109
Houston-Oklahoma City 112-114
Denver-New Orleans 108-113
Boston-Orlando 112-96
Brooklyn-Washington 113-106
Cleveland-Toronto 116-105
Detroit-Chicago 86-100