KTP:n kasvatti Michael Pounds, 32, on päättänyt ripustaa koripallokenkänsä naulaan. Päättynyt kausi oli ensiesiintymisensä Korisliigassa 2006–07 tehneelle Poundsille uran 15:s pääsarjassa.

Pounds edusti kasvattajaseuraansa KTP:tä pääsarjassa kaikkiaan 11. kauden ajan. Takamies edusti uransa aikana kolmen kauden ajan Torpan Poikia ja yhden kauden Vilpasta. KTP:n paidassa Pounds pelasi Korisliigan lisäksi sekä EuroChallengea sekä FIBA Europe Cupia.

– Ajatus kypsyi takaraivossa vuoden päivät. Huomasin, että kahden lapsen isänä en kerkeä treenata kesäisin niin paljon kuin Korisliigassa pitäisi harjoitella. Jos ei pysty vetämään täysillä, niin sitten ei kannata. Toki tämän kauden loukkaantuminen oli viimeinen silaus, Pounds avaa lopettamispäätöksen taustoja Koripalloliiton verkkosivuilla.

Pounds esiintyi Korisliigan runkosarjassa 504 ottelussa, joissa syntyi 3714 pistettä, 1004 levypalloa ja 549 koriin johtanutta syöttöä (6,1/1,7/1). Pudotuspeliotteluita Korisliigassa kertyi uran aikana 73. Pounds saavutti Korisliigassa kolme hopeista mitalia ja kaksi pronssista. Hän pelasi 20-vuotiaiden maajoukkueessa 23 ottelua sekä esiintyi kahdeksan kertaa haastajamaajoukkueessa.

– Todella hyvät fiilikset tästä kaikesta jää ja aika on mennyt todella nopeasti. Mielestäni käänsin jokaisen kiven ja annoin kaikkeni, joten ylpeänä katson uraani taaksepäin. Koris on antanut minulle niin upeita ihmissuhteita, joista olen todella kiitollinen.

– On ollut hienoa päästä pelaamaan ympäri maailmaa. Opin koriksessa paljon, mutta päällimmäisenä on varmasti se, miten kovalla työllä voi päästä pitkälle. Nyt aletaan antamaan takaisin lajille päin.

Poundsin tulevaisuuden suunnitelmat ovat auki.

– Nyt vietän kesän isyyslomaa ja temmellän lasten kanssa, jos vain rajoitukset antaa myöten. Tavoitteena on myös päästä lyömään golfpalloa, Pounds suunnittelee.