Brooklyn Nets on saanut NBA-faneilta laajalti kritiikkiä vahvistettuaan joukkuettaan Blake Griffinillä ja LaMarcus Aldridgellä. Joukkuetta on kritisoitu muun muassa uuden superjoukkueen rakentamisesta. Kuusi Netsin pelaajaa on pelannut NBA:n tähdistöottelussa ja joukkueella on yhteensä tähdistöottelupelejä 41. Toinen kritiikin kohde on tapa, jolla joukkue on kasattu. Tähtipelaajista James Harden on ainoa, joka ei liittynyt joukkueeseen vapaana agenttina. Joukkueen valmentaja Steve Nash ei ottanut kritiikkiä tosissaan.

– En tiedä, mitä meidän olisi pitänyt tehdä. Olisiko pitänyt olla lisäämättä joukkueeseen ja istua paikallaan? Tämän liigan idea on kasata mahdollisimman hyvä joukkue ja se ei edes takaa mitään. Me emme ole tehneet mitään laitonta, Nash kertoi lehdistötilaisuudessa.

Griffin on tuonut hyvää lisää Netsin joukkueeseen siirron jälkeen tehden keskiarvolta kahdeksan pistettä ja neljä levypalloa ensimmäisessä neljässä ottelussaan. Aldridge joutuu odottamaan omaa debyyttiään vielä muutaman päivän ajan.

– Hän ei ole pelannut kuukauteen, joten hänen täytyy saada kuntonsa takaisin. Hän ei tule pelaamaan kolmesta neljään otteluun. Aldridge kilpailee aloituskokoonpanopaikasta, mutta se nähdään sitten, kun hän pääsee vauhtiin, Nash sanoi.

Nash kertoi myös, että hän ei tiedä, miksi ihmiset pitävät Netsiä niin sanoittuina ”pahiksina.” Lehdistötilaisuuden päätteeksi mies kuitenkin osoitti niin sanotun ”pahiksen” elkeitä.

Jos et näe julkaisua, voit katsoa sen täältä.

Fanit eivät ole kuitenkaan yksistään kritisoineet Netsiä. Sports Illustrated haastatteli muutamaa nimetöntä pienemmän NBA-joukkueen general manageria, jotka kertovat, että ulosostot antavat epäreilun etulyöntiaseman isommille joukkueille. Managereiden puheessa voi olla perää, sillä ulosostomarketin kolmanneksi isoin nimi Andre Drummond teki sopimuksen Los Angeles Lakersin kanssa.

Ulosostot ovat olleet viime vuosina tapa kiertää NBA:n palkkakattoa. Pelaajat, joilla on liian iso sopimus, kuten Drummond, eivät kiinnosta ketään siirtomarkkinoilla suuren palkkansa takia. Cavaliers osti miehen sopimuksen ulos säästääkseen rahaa ja avatakseen paikan joukkueessa nuoremmalle pelaajalle. Näin Lakersin ja Netsin kaltaiset joukkueet voivat napata pelaajia joukkueeseensa minimipalkalla. Pelaajat ovat vapaita tekemään uuden sopimuksen seuraavana kesänä, mutta isommat joukkueet ovat saaneet suuren etulyöntiaseman muihin verrattuna.