Karhu ja Pyrintö aloittavat välieräsarjan tiistaina

Korisliigan toisessa välieräsarjassa kohtaavat tämän kauden ehdoton valopilkku Tampereen Pyrintö ja kaksi edellistä mestaruutta voittanut Karhu Basket. Ennakossa äänessä joukkueiden tähtipelaajat Shawn Hopkins ja Bojan Sarcevic.

Molemmat välieräjoukkueet selvittivät tiensä pudotuspelien avauskierrokselta jatkoon 4–1-voitoin. Pyrinnön jyrän alle jäi Kataja Basket, Kauhajoki puolestaan kaatoi BC Nokian.

Pyrintö joutui Kataja-sarjassa usein takaa-ajajan rooliin, mutta se onnistui nousemaan tukalistakin tilanteista ylös ja kampeamaan voittoihin.

– Meillä löytyy joukkueesta paljon taistelutahtoa. Osaamme käsitellä otteluiden sisällä olevat vaikeat hetket hyvin ja olemme onnistuneet kääntämään 10–20 pisteen tappioasematkin voitoiksi. Se kertoo paljon meidän joukkueesta, Shawn Hopkins avaa Koripalloliiton verkkosivuilla.

Pyrintö ei päässyt Kataja-sarjassa helpolla. Nyt vastus kovenee entisestään, kun tamperelaiset kohtaavat kaksi edellistä mestaruutta voittaneen Kauhajoen.

– Kauhajoki on äärimmäisen hyvin valmennettu joukkue, joka toimii todella ammattimaisesti. Se tekee pienet asiat todella hyvin. Kun he tekevät virheitä, meidän pitää yrittää maksimoida ne hetket ja ottaa niistä kaikki irti.

– Meidän pitää pyrkiä pitämään heidän isot pelaajat poissa pallosta ja pystyä pitämään intensiteetti korkealla. Olemme vahvoilla, jos emme anna heidän miettiä pallon kanssa liikaa. Tosin jatkossakin keskitytään tekemään omat asiamme todella hyvin, eikä niinkään keskitytä vastustajan tekemisiin. Edelleen meidän paras hyökkäys on meidän oma puolustuksemme, Hopkins avaa.

Pyrintö on paitsi ihastuttanut koko kauden peliesityksillään, henki joukkueessa on välittynyt ruudun välityksellä kotikatsomoihin.

– On ollut tosi hieno pelata tässä joukkueessa, joka on liimautunut upeasti yhteen. En ole koskaan ollut näin hyvähenkisessä porukassa. On myös muistettava, että valmentajalla on todella iso rooli tässä kokonaisuudessa. Sieltä jokainen pelaaja on saanut mahdollisuuden luottaa toisiinsa, kun ruudut ja roolit ovat olleet selviä. Ehkä sen takia meillä on kentällä ollut niin hauskaa, Hopkins avaa.

Kauhajoen leirissä tiedetään, mitä menestyminen keväällä vaatii. Vaikka joukkueen ulkomaalaisvahvistukset ovat Anthony Hilliardia lukuun ottamatta suhteellisen kokemattomia pudotuspelipelaajia, on Bojan Sarcevicin, Okko Järven ja Antti Niskasen hyvät kokemukset pudotuspeleistä joukkueelle tärkeitä.

BC Nokia kaatui Kauhajoen käsittelyssä viidessä ottelussa. Bojan Sarcevic tietää, joukkueen on parannettava molemmissa kenttäpäädyissä, mikäli joukkue meinaa taistella Pantteri-patsaasta.

– Pyrintö on erittäin nopea ja atleettinen joukkue, joka pelaa todella kovalla itseluottamuksella, Sarcevic avaa.

Runkosarjassa joukkueet kohtasivat kahdesti ja molemmat onnistuivat ottamaan vierasvoitot. Pyrintö onnistui Kataja Basketia vastaan tekemään keskimäärin yli 100 pistettä per ottelu. Se asettaa Kauhajoen puolustuspelaamiselle haasteen.

– Koska Pyrintö tykkää pelata nopeasti, me emme saa menettää palloa ja ottaa ’tyhmiä’ heittoa. Emme saa antaa heille mahdollisuutta päästä juoksemaan haluamallaan tavalla. Myös 1vs1-puolustus on erityisen tärkeää Pyrintöä vastaan.

– Meillä pitäisi olla ajatus päässämme, millä keinolla haluamme hyökätä. Keskittyminen pitää olla päällä koko ottelun ajan ja meillä ei saa olla ’tyhjiä’ minuutteja, koska Pyrintö rankaisee niistä hetkistä joka kerta, Sarcevic näkee.

Lähde: Koripalloliiton verkkosivut


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.