Vahvan kauden joensuulaisessa Kataja Basketissa pelannut 201-senttinen ja 25-vuotias lahtelaiskasvatti Aapeli Alanen siirtyy loppukaudeksi Tshekin pääsarjaan. Susijengissäkin viisi ottelua pelanneen Alasen kevään työnantaja on Tshekin liigan viidennellä sijalla majaileva Basket Brno.

KK Brno pelaa paraikaa Tshekin liigan kuuden parhaan joukkueen ylemmässä jatkosarjassa, jota johtaa ylivoimaisesti Tshekki-koriksen voimatalo CEZ Nymburk 26 voitolla ja vain yhdellä tappiolla. Brno on voittanut pelaamastaan 28 ottelusta puolet.

– Olen innoissani mahdollisuudesta pelata Tshekeissä. En tiedä joukkueesta tai liigasta paljoakaan, mutta uskon, että olemme määrätietoinen joukkue, joka pelaa voitosta jokaisessa ottelussa, Alanen kommentoi Basket Brnon tiedotteessa Koripalloliiton sivujen mukaan.

– Olen onnellinen Aapeli Alasen kiinnittämiseen joukkueeseemme. Tarvitsimme vahvistusta juuri hänen pelipaikalleen ja uskoakseni laiturin tonttimme on nyt hyvässä kunnossa. Toivon, että Aapeli auttaa meitä kohti tavoitteitamme, Brnon osaomistaja Yedidia Rapaport kommentoi.

Ennen Alasta Susijengin pelaajista Tshekin liigassa ovat pelanneet Alexander Madsen (USK Praha 2016-18) ja Antti Nikkilä (CEZ Nymburk 2006-07).

Alanen urakoi päättyneellä 2020-21-seurajoukkuekaudella Kataja Basketille tehorivin 13,6 pistettä, 5,6 levypalloa ja 3,1 syöttöä ottelua kohden (2p heitot 43,1%, 3p 35,8%, 1p 72,8%). Päättynyt kausi oli Alaselle toinen ja samalla sopimuskauden viimeinen joensuulaisjoukkueen kanssa.

Kotoisessa Korisliigassa Alanen debytoi kaudella 2012-13 Namika Lahden paidassa. Tähänastisella Korisliiga-urallaan Alanen on ehtinyt edustaa yhdeksän kauden aikana Lahden ja Katajan lisäksi Bisonsia, Korihaita sekä BC Nokiaa, jonka paidassa hän haki pelikauden 2018-19 päätteeksi Korisliigan vuoden kehittyneimmän pelaajan palkinnon.

Suomen juniorimaajoukkueissa Alanen on pelannut 70 maaottelua sekä haastajamaajoukkuessa kymmenen ottelua. Susijengissä hän debytoi kesällä 2019 ja on kaikkineen pelannut viisi A-maaottelua 2,6 pisteen keskiarvolla.