Lahtelaisen koripallon legenda päättää uransa – ”Ehdottomasti yksi kaikkien aikojen lahtelaisista koripalloilijoista”

Lahti Basketballin kapteeni Vesa Mäkäläinen, 34, päättää huikean uransa.

Lahti Basketballin seurahistorian merkittävin pelaaja ennätti pelata urallaan 14. kautta Korisliigassa ja yhden Ruotsin pääsarjassa Luleån riveissä. Mäkäläinen edusti Korisliigassa kasvattajaseura (Lahden NMKY) Namika Lahtea, Kauhajoen Karhua, Joensuun Kataja Basketia ja Lahti Basketballia. Susijengin paidassa Mäkäläiselle kertyi 35 ottelua.

Mäkäläinen on Lahti Basketballin seurahistorian merkittävin pelaaja. Vuonna 2015 perustettu seura sai kasvot, kun parhaassa iässä ollut maajoukkuetason koripalloilija päätti jäädä nostamaan kotikaupungin joukkuetta kohti pääsarjaa. Mäkäläisen sopimuksen myötä koko Lahti Basketball tarina sai uskottavan alkutekstin. Matka aloitettiin Suomen kolmanneksi korkeimmalta tasolta, mutta Mäkäläisen missio oli palauttaa lahtelainen koripallo jonain päivänä Korisliigaan. Ensimmäisen kauden aikana hänen merkittävä panos seuran eteen ei näkynyt vain kentällä, vaan kapteeni teki seuraa tunnetuksi myös kentän ulkopuolella. Kausi päättyi mestaruuteen ja nousuun täyden kotiareenan hurratessa. Kapteeni Mäkäläinen oli Lahti Basketballin kasvot.

Muutaman vuoden reissu Joensuuhun tuotti todellisena puolustusmuurina tunnetulle Mäkäläiselle hänen uran toisen Suomen Mestaruuden. Kahden vuoden Joensuun retken jälkeen oli aika palata kotiin suorittamaan 2015 seuraa perustettaessa asetettu tavoite palauttaa lahtelainen koripallo Korisliigaan.

Korisliigassa Mäkäläinen edusti Lahti Basketballia kahden kauden ajan ja toimi joukkueen kapteenina.

– Vesan merkitystä tälle seuralle ei voi liikaa korostaa. Hän on ollut nostamassa pokaalia kapteenina molemmilla kerroilla, kun sarjanousu divarissa on saavutettu. Ilman Veskua paikkaa Korisliigassa olisi tuskin tällä aikataululla saavutettu. Myös Vesaa parempaa esikuvaa meidän nuorille pelaajille en voisi edes pyytää. Olemme kulkeneet tätä matkaa koriksen parissa aika pitkään yhdessä. Ensin junnuvuodet joukkuekavereina, ja nyt viime vuodet samassa seurassa eri rooleissa. Ollaan saatu kokea hienoja juttuja yhdessä, jotka tulen muistamaan aina. Vesa on myös ehdottomasti yksi kaikkien aikojen lahtelaisista koripalloilijoista. Suuri arvostus miestä kohtaan sekä kentällä että sen ulkopuolella. Toivottavasti löydetään tapa jolla Vesa on jollain tapaa osa Lahti Basketballia myös tulevaisuudessa, kommentoi Lahti Basketballin puheenjohtaja, Jami Luhtanen seuran sivuilla.

– Vesa Mäkäläinen on Lahti Basketball seurahistorian merkittävin pelaaja. Pitää sanoa suuri kiitos Vesalle kaikesta siitä työstä mitä hän on Lahti Basketballin eteen tehnyt. Vesa on seurajohtajalle kullanarvoinen pelaaja, koska hän hoitaa asiat loistavasti, niin parketilla kuin sen ulkopuolella. Lahti Basketball ei olisi siellä missä se nyt on ilman Vesa Mäkäläisen suurta panosta. Vesa Mäkäläinen on yksi lahtelaisen koriksen suurista, eikä vain pelillisten ansioiden vuoksi, vaan myös sen vuoksi miten hän oli kirjoittamassa Lahti Basketball historiaa heti ensimmäisestä päivästä alkaen. Kiitos kapteen”, lausuu Lahti Basketballin toiminnanjohtaja Roope Suonio.

”Veskun” palkintokaappi on vuosien saatossa saanut rutkasti täytettä. Lahti Basketballin riveissä hän oli voittamassa divari B:n ja A:n mestaruuksia. Suomen mestaruutta hän juhli Namika Lahden paidassa 2008-09 kaudella ja toistamiseen Joensuun Katajan 2016-17 kaudella. Palkintokaapissa on myös kaksi hopeaa Suomesta ja yksi Ruotsista sekä yksi pronssi.

Henkilökohtaisten saavutusten lista on myös todella pitkä. Neljä kertaa vuoden puolustuspelaaja, finaalien MVP, vuoden kehittynein, vuoden tulokas ja vuoden paras 6.pelaaja.

Lähde: Lahti Basketballin verkkosivut


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.