Michael Jordanin opinahjo palkkasi historiansa ensimmäisen tummaihoisen päävalmentajansa

© Kuva: Getty Images

North Carolinan yliopistojoukkue on palkannut ensimmäistä kertaa historiassaan palkannut tummaihoisen päävalmentajan, kun Hubert Davis ottaa joukkueen ohjat käsiinsä.

North Carolina Tar Heels pelasi ensimmäisen kautensa 110 vuotta sitten ja Davis on joukkueen 19. päävalmentaja. Davis korvaa tehtävässään legendaarisen Roy Williamsin, joka toimi päävalmentajana 2003-21. Williams jäi eläkkeelle tämän kauden jälkeen.

Davis on toiminut North Carolinassa apuvalmentajana vuodesta 2012 lähtien. Hän myös pelasi yliopistossa vuosina 1988-1992, jonka jälkeen hän loi uraa NBA:ssa pelaten New Yorkissa, Torontossa, Dallasissa, Washingtonissa, Detroitissa ja New Jerseyssä.

North Carolina on voittanut NCAA:n mestaruuden yhteensä kuusi kertaa ja yliopiston kasvatteja ovat muun muassa Michael Jordan, Vince Carter, James Worthy, Harrison Barnes sekä Danny Green. Suomalainen Timo Makkonen voitti yhdessä Jordanin ja Worthyn kanssa NCAA-mestaruuden vuonna 1982.


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.